Kapás Boglárka bemerészkedhet Hosszú Katinka felségterületére

Kapás Boglárka bemerészkedhet Hosszú Katinka felségterületére

A jelenleg pihenőidejét töltő újpesti úszóklasszis, olimpiai bronzérmes elképzelhetőnek tartja, hogy a gyorsúszószámok mellé felveszi a repertoárjába a vegyest, illetve valamelyik pillangószámot.

800 m gyorson óriási egyéni és országos csúccsal (8:16,37), nagy csatában az ezüstért bronzérmet szerzett Kapás Boglárka, az Újpest fiatal úszója a riói olimpián, de 400-on sem adta alább egy negyedik helynél (4:02,37). Amiért ment, azt el is hozta az ötkarikás játékokról, és bár ezt a mondást a legtöbbször tőle halljuk, a Digi Sport televízió kedd reggeli műsorában elárulta, ez Virth Balázs edző szellemi terméke.

– Titkon bíztam benne, hogy akár két érem is összejöhet, a rövidebbik távon is azért indultam, hogy dobogóra állhassak. Nem is kellett sok hozzá, de kárpótol a 800-on összehozott érem.

Kapás 400 és 800 méteren is teljesen kiúszta magát, ezért nincs benne egy szemernyi keserűség sem amiatt, hogy mindkét számban egy kevés hiányzott neki az eggyel jobb helyhez.

– Talán, ha 400-on másképpen taktikázom, le tudtam volna hajrázni az amerikai riválist, de emiatt sem vagyok csalódott.

A taktikát az edzői stábbal egyébként előre megbeszélték – főként ugye a fontosabb, 800 méteres megmérettetés előtt –, felkészülve nem várt eseményekre is a versenyzés közben.

És hogy mi történt a hajrában „belülről”? Kapás Boglárka a szokásos utolsó 50 méteres hajráját 60-ra nyújtotta, viszont az ezüstrivális Carlin 100 méteres hajrát csinált, ami nagy előnybe hozta őt az utolsó hosszra, Bogi pedig hiába remélte, hogy a májusi Eb-n megvert brit lány elfárad.

A sportoló Ledecky jelenlétét a mezőnyben úgy fogja fel, hogy „az aranyérem már elkelt”, ugyanakkor bízik benne, hogy „a sok munka egyszer meghozza a gyümölcsét”, ő sem állhat hozzá úgy, hogy Ledecky verhetetlen, mert ilyen nincs. Sőt: Kapás Boglárka bejelentette azt is, hogy elképzelhető, a gyorsúszószámok mellé felveszi a pillangót vagy a vegyesúszást is, ez azonban még nincs eldöntve.

A sportoló jelenleg még pihenőidejét tölti, szeptember végén áll újra edzésbe, ez idő alatt pedig például édesapjánál volt Erdélyben, ahol végre délig aludhatott a gyerekkora óta szokásos 5 helyett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »