Káosz az utakon, mutatjuk, hogy merre különösen rossz a helyzet

Káosz az utakon, mutatjuk, hogy merre különösen rossz a helyzet

Fejér megyében a 81-es főúton, Székesfehérvár határában a Halastónál árokba hajtott egy fát szállító kamion. Az 5-ös km-nél a fél útpályát lezárták.

Ugyancsak a 81-esen, Mór környékén a bodajki bekötőútnál egy kisbusz hajtott az út menti árokba. Korlátozásra készüljenek!

A Zámoly és Székesfehérvár közötti úton több kamion is elakadt, a műszaki mentések idejére korlátozásra kell számítani!

A 31-es főúton, Budapest és Maglód között korábban egy rendőrautó teherautóval karambolozott. A 26-os km-nél a fél útpályát lezárták.

Pest megyében a Perbál és Pilisjászfalu közötti úton az emelkedőkön a kamionok nehezen tudnak csak felhajtani, az okozza a lassulást.

Hírdetés

A 8-as főúton, Herend és Városlőd között korábban árokba hajtott egy kamion a 73-as km-nél. A járműszerelvény műszaki mentését végzik, most újra teljes útzár mellett dolgoznak, a járműveket megállították. Torlódásra készüljenek mindkét irányból, akár Városlőd, vagy Herend felől is.

Ráadásul Ajkánál, az Úrkút felé vezető úton a 6-os km közelében felborult teherautó, melynek rakománya az úttestre borult. Így ott is teljes útzár van érvényben.

Ugyancsak a 8-as főúton, Öskü és Várpalota között lesodródott az útról egy személyautó. A 34-es km-nél a fél útpályát lezárták.

Mint arról az Infostart is beszámolt, az éjszaka folyamán egy intenzívebb csapadékzóna érte el térségünket.

A legfrissebb előrejelzések szerint a délelőtti óráktól a vegyes halmazállapotú (ónos eső, fagyott eső) csapadékot egyre nagyobb területen havazás, havas eső váltja fel a Dunántúlon és a középső országrészben, ezzel együtt északnyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területen megszűnik a kiterjedt, intenzív csapadék.

Előreláthatólag Nógrád megye térségében, illetve a Börzsöny, Visegrádi, Budai hegység térségében 5 cm körüli tapadó hullhat ma délig, délutánig. Az Északi-középhegység térségében helyenként 2 cm hó hullhat, illetve elsősorban Pest megyében síkvidéken időszakosan megmaradó hóréteg kialakulhat, a Tiszántúlon az esőt ma éjféltől helyenként időszakos havazás, havas eső válthatja fel.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »