Kanye West tovább szívatná Pressert

 

Májusban robbant ki a botrány, miszerint Kanye West amerikai rapper Presser Gábor, az Omega együttes Gyöngyhajú lány című számának szerzője csak szerződés ellenében engedélyezte Kanye-nek a szám felhasználását, ám erre sosem került sor. A TMZ celebportál által májusban megszerzett papírok szerint Kanye 10 ezer dollárral (2,8 millió forint) próbált hatni Presserre, aki be sem váltotta ezt a csekket.

Ennek ellenére Kanye mégis felhasználta a számot a Yeezus című album New Slaves nevű dalában, ahol mintegy másfél percig szól a Gyöngyhajú lány dallama – a lemez angol nyelvterületen szép számban fogyott.

Hírdetés

Presser ezért úgy döntött, bepereli Kanyét, méghozzá 2,5 millió dollárra, ami közel 700 millió forint.

Most a Daily Mail cikkezett arról, hogy a birtokukba jutott dokumentumok szerint Kanye West ügyvédjén keresztül november 11-én kérelmezte, hogy New York helyett a kalifornia bíróság elé vihesse Presser ellene indított szerzői jogi pert, mivel az az összes alperes (az énekes, a Please Gimme My Publishing Inc. és a Sony Music, mint Kanye kiadója,) számára kényelmesebb lenne a helyszín. Ráadásul Kanye West még mindig köti az ebet a karójhoz, hogy engedély birtokában használta fel a magyar slágert.

Presser Gábor viszont nem tágít: ragaszkodik a New York-i tárgyaláshoz, mivel aránytalan terhet jelentene számára, ha Los Angelesbe kéne utaznia. 

Kanye Westet jelenleg egy Los Angeles-i kórház pszichiátriai osztályán kezelik, állítólag kimerültség és súlyos alváshiány miatt. November 21-én sürgősséggel kórházba szállították röviddel azután, hogy koncertszervező ügynöksége lemondta folyamatban lévő turnéjának hátralévő huszonegy koncertjét.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »