Kanosak a cigányok Borsodban: ha nem engedelmeskedik a tízéves fiú, jó lesz a 12 esztendős kislány is

Kanosak a cigányok Borsodban: ha nem engedelmeskedik a tízéves fiú, jó lesz a 12 esztendős kislány is

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt két fiatalkorú fiú ellen szexuális kényszerítés és erőszak bűntette miatt, amiért általános iskolás gyermekeket molesztáltak szexuálisan.

A vádirat szerint az egyik fiatalkorú vádlott 2023 májusában, egy borsodi településen odament az autóbusz-megállóban padon ülő négy általános iskolás kiskorú fiúhoz. Beszélgetett velük, szexuális jellegű kérdéseket tett fel. Két fiú közben játékból birkózott egymással, az egyik tízéves fiú hanyatt fekve a földre került. A vádlott ezt kihasználva hozzálépett, rátérdelt a mellkasára, és "szexuális cselekmény végzésére szólította fel", ő azonban védekezett, közben sírt. Az elkövető végül azért hagyott fel erőszakos magatartásával, mert a többi kiskorú azzal fenyegette meg, hogy szólni fognak a sértett édesapjának.

Hírdetés

A két fiatalkorú 2023. áprilisában naponta azt követelte a velük egy általános iskolába járó tizenkét éves lánytól, hogy "tegyen az egyikük kedvére szexuális cselekmény végzésével". Azzal fenyegették meg a lányt, hogy ha nem hajlandó rá, akkor az apjának lejárató tartalmú üzeneteket fognak küldeni. 2023 májusában, a tanítás után a vádlottak és a sértett az általános iskola udvarán tartózkodtak. Ez az időpont volt kijelölve arra, hogy a sértett eleget tegyen a vádlottak követeléseinek. A "fiúk" erre fel is szólították, ő azonban azt mondta, hogy nem teszi meg, végül az ismételt fenyegetések miatt az egyik fiatalkorú számára "szexuális cselekményt végzett".

Az ügyészség a büntetlen előéletű, több bűncselekményt megvalósító "fiúval" szemben javítóintézeti nevelést, valamint végleges hatályú eltiltást indítványozott minden olyan foglalkozás gyakorlásától, egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

A másik fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátás az ügyészi indítvány pártfogó felügyelettel, külön magatartási szabályok előírásával – közölték az ügyészség honlapján.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »