Kanada “antiszemita, fehér szupremácista” terrorszervezetté nyilvánítaná a Proud Boyst

Kanada “antiszemita, fehér szupremácista” terrorszervezetté nyilvánítaná a Proud Boyst

Kanada közbiztonsági minisztériuma fontolóra vette, hogy felveszik a terrorszervezetek listájára a Proud Boys (Büszke Fiúk) nevű amerikai patrióta szervezetet – írja a Guardian.

A neoliberális extrémizmus mintaországaként is ismert kontinensnyi országban a döntést részben azzal a nyilvánvalóan elégtelen indokkal próbálják alátámasztani, hogy szervezet tagjai jelen voltak a déli szomszéd Amerikai Egyesült Államok fővárosában lezajlott tüntetéseken.

A Proud Boys terrorszervezetté nyilvánítását a kanadai Új Demokrata Párt javasolta még a múlt héten. Állításuk szerint a szervezet a capitoliumnál „belföldi terrorcselekmények elkövetéséhez” járult hozzá. 

Hírdetés

Bill Blair miniszter a kanadai CTV News-nak nyilatkozva elmondta: „közelről figyeljük a Proud Boys-t és ahhoz hasonló, fehér szupremácista, antiszemita, iszlamofób és mizogin szervezeteket és mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák térnyerésüket”.

Amennyiben a szervezetet felveszik a listára, azt az jelentené, hogy a vagyonuk a kanadai hatóságok bármikor lefoglalhatják. Emellett a szervezet tagjait egyéni szinten is érintheti a döntés, mivel ennek fényében a bankok és nagyvállalatok inkább elkerülik őket, mintsem hogy üzletet kössenek velük – fejtette ki Jessica Davis terrorizmus-szakértő, aki annyira sem volt képben a témában, hogy nem tudta, az említett zsidó-liberális vezetésű techcégeknek nem kell semmiféle terrorlista, önként és dalolva tiltanak ki bármilyen jobboldali szervezetet a szolgáltatásaikból.

A Proud Boys-t egyébként egy kanadai férfi, Gavin McInnes alapította, aki a Vice magazin társalapítója is volt. A terrorszervezetté nyilvánítással olyan szervezetek mellé vennék fel a nagyrészt dolgozó családapákból álló mozgalmat, mint az Iszlám Állam vagy az Afrikában rendszeresen tömeggyilkossákat elkövető, szintén iszlamista Boko Haram. Itt kell megemlíteni, hogy a kanadai hatóságok 2019ben már terrorlistára tették a nacionalista szkinhedek által alapított és vezetett Blood and Honour mozgalmat, ennek indoklásaként pedig azt hozták fel, hogy Floridában a 90-es években két bőrfejű halálra vert egy csövest. Az Antifa és a BLM városokat porig égető, több tucat ember halálát okozó zavargásai kapácsán persze ilyesmi eszükbe sem jutott.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »