KamuGeri bekamuzta: Orbán Viktor retteg tőle

KamuGeri bekamuzta: Orbán Viktor retteg tőle

A budapesti balliberális bájpolgármester szerint „teknőcküldöncökkel” üzengetnek neki, hogy el ne merjen indulni a 2022-es országgyűlési választáson a jelenlegi miniszterelnökkel szemben.

Budapest szivárványos viccfőpolgármestere szintet lépett a politikai handabandázásban. KamuGeri bekamuzta: Orbán Viktor retteg tőle, amennyiben mindent elkövet, hogy ne ő legyen a balliberális összellenzéki kihívója 2022-es országgyűlési választáson. Ezért aztán – álmodja az életképességből felmentett szociológus – a Fidesz-vezérkar minden módon üzenget neki, hogy ugorjon el Orbán elől.

A nulla százalékos Párbeszéd társelnöke amúgy tényleg olyan figura, akitől „rettegni” kellene. 2018-ban is úgy elhasalt a parlamenti voksoláson, mint a zimbabwei jégtáncos az első bekorcsolyázásánál. Már-már miniszterelnöknek képzelte magát, de akkora pofont kapott a Gyurcsány–Vona-csürhével együtt, hogy a fal adja a másikat. Egyharmadra futotta az erejükből, majd Gergő-futásra az országos politikából. Vagyis

(Lásd például a koronagócponttá váló Pesti úti idősotthon, az agyament közlekedésátszervezés vagy a lánchídi töketlenkedés botrányos, balhés ügyeit.)

Karácsony elvtársnak erre most van képe azt terjeszteni, hogy a polgári kormányzat azért „bünteti” (persze nem bünteti!) Budapestet, mert azt akarják ezzel a nyomásgyakorlással elérni, hogy ő mondjon le 2022-es kormányfői ambícióiról. Ezt pediglen – fantáziálja – különféle „teknőcküldöncökkel” üzengetik neki. A döntésképtelen, gyakorlatiasság ellen beoltott zsúrpolitikus

„128-szor megüzenték nekem különböző fideszes, hogy mondjam, csiripelők, fürkészek és portyázók, hogy vonuljak ki a belpolitikából, mondjam azt, hogy nem indulok a választáson, és akkor minden rendben lesz”

Hírdetés

– tolta fullba a kretént az ATV Egyenes beszéd pénteki adásában. Hozzátette rögvest, nem készül vissza a belpolitikai arénába „függetlenül attól, hogy mit csiripelnek a verebek”. Ugyanis

„elmondtam sokszor, csak senki nem hiszi el azon az oldalon, úgy látszik, ahonnan várják ezeket a füstjeleket: én rendkívül meg vagyok tisztelve azzal, hogy Budapest főpolgármestere vagyok, nekem nincsenek ambícióim. Nyilván azt a politikát, amiben én hiszek, azt akarom segíteni, de nem jelöltként, hanem egyszerűen egy polgármesterként, aki azt mondja, hogy szerintem ezt a jövő”.

Kijelentette, semmilyen szempontból nem készül az országgyűlési választáson jelöltként indulni, de – fűzte hozzá sejtelmesen – ez nem tekinthető határozott nemnek, mert „nyilván egy politikus nagyon óvatosan fogalmaz”. Felmondta a balliberális mantrát az előválasztás szükségességéről, hogy egy „nagy legitimitású miniszterelnök-jelölttel” tudjanak majdan kiállni. Ezen szerinte például Márki-Zay Péternek és más vidéki, ellenzéki polgármestereknek kellene elindulniuk – dugdosta álszerényen saját nagypolitikai terveit.

A bábmester eközben kajánul nevetett nem létező bajsza alatt. Kérhetett volna egy kávét is, de inkább k.rva sok bort ivott. Mert ne legyünk naivak: a nemzetvesztő szörnykoalícióban oly ritka az önálló akarat, gondolat, arcél és döntés, mint a Mackó sajtból előrobbanó brummogás.

https://ezatuti.blogstar.hu/

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »