Kamudrogot vásárolt, majd halálra késelt egy római rendőrt két amerikai

Kamudrogot vásárolt, majd halálra késelt egy római rendőrt két amerikai

Két amerikait állítottak elő az olasz hatóságok, akik egy drogdílerrel történt nézeteltérésüket követően szúrtak halálra egy római rendőrt pénteken.

Elfogtak Rómában két amerikai fiatalt, miután pénteken reggel nyolc késszúrással halálra késeltek egy rendőrt.

A késelést elismerő 19 éves Elder Finnegan Lee és a 18 éves Christian Gabriel Natale Hjorth a gyanú szerint az előző napon, csütörtökön drogot akart venni az utcán. Megkérdeztek egy férfit, aki azt mondta, neki nincs, viszont megmutatta, melyik dílertől vegyenek.

Hírdetés

A két amerikai száz dollárért kokaint vett a javasolt árustól, de később kiderült, hogy aszpirinnel verték át őket. Amikor a helyszínre visszaértek, az árus már nem volt ott, csak az a férfi, Sergio Brugiatelli, aki az árust ajánlotta. Ezért úgy döntöttek, hogy az ő hátizsákját rabolják el.

A Corriere cikke szerint az ellopott hátizsákban benne maradt Brugiatelli telefonja, aki be is jelentkezett rajta. A tolvajok azt mondták, mivel ő ajánlotta a dílert, ő a felelős a kár megtérítéséért, ezért akkor kapja vissza a táskát, ha 100 eurót és egy gramm kokaint ad érte cserébe.

A táskás férfi másnap reggelre beszélt meg találkozót a két amerikaival, ám előtte értesítette a rendőrséget. Két civil ruhás rendőrrel érkezett, akik közül az egyik a nászútjáról pár napja hazatért Mario Cerciello Rega volt. A rendőrök egyből rendőrként azonosították magukat, de Elder Finnegan Lee nekitámadt egyiküknek, nyolcszor szúrta meg, megmenteni már nem tudták.

A két amerikai hotelszobájában megtalálták a gyilkossághoz használt kést és a véres ruhadarabokat, Lee be is vallotta a gyilkosságot. Pénteken még arról szóltak a hírek, hogy észak-afrikaiak lehettek az elkövetők, de a jelek szerint ez téves nyom volt.

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »