Kamu-Karácsony kamubiciklije

Kamu-Karácsony kamubiciklije

A zöld, modern, fiatalos, haladó, valamint magas és vékony…

 

Annak idején a zöld, modern, fiatalos, haladó, valamint magas és vékony, mindenhova is biciklivel járó Karácsony Gergely főpolgármesterré választásáért óriási erők mozdultak meg a baloldalon. Majd később, ha lehet még nagyobbak, midőn bejelentette, hogy inkább miniszterelnök lenne. Mert ő olyan tehetséges, okos, no meg magas, vékony, haladó, és köztudott ugyebár, hogy 46-os lábikói vannak. (Ez utóbbi roppant fontos tulajdonság, ha valaki egy országot szeretne irányítani.)

Meg valósággal imádja a földet, köpi a környezetszennyezést, és a fosszilis energiahordozókat tartja a világ legnagyobb ellenségeinek. Épp ezért használ a munkába járáshoz kerékpárt.
Az állati zöld, bringás Karácsony miniszterelnöki kampányára a hazai és a nemzetközi baloldal aztán annak rendje és módja szerint el is égetett ötszázmillió forintot. Gyuri bácsi egyik legrosszabb befektetése volt a mi Gerink.

A kampány egyik legfontosabb, központi eleme pedig a fiatalos, kerékpárral pózoló főpolgármester volt, aki a nap huszonnégy órájában a bolygóért aggódik, és ugyan ha nagyon muszáj, akkor egy elektromos szolgálati autót használ sofőrrel a buszsávban – a jogosítvány megszerzésének négyszer futott neki, de egyszer sem járt sikerrel –, de alapvetően teker. Az összes ellenzéki lap az összes propagandainterjúhoz olyan fényképet használt, amin a bringával pózoló Karácsonyt csodálhatta meg a nagyérdemű, és így tettek a nemzetközi baloldal külföldi újságírói is, hiszen Greta kisasszony felbukkanása óta a csak szavakban zöldpolitikusok igazán jól eladható termékké váltak.

 

Persze akik jogos fenntartással forgatják Uj Péter (444) és Dull Szabolcs (Telex) újságjait, és nem hisznek el minden csacsiságot abból, amit Gyuri bácsi kézből etetett firkászai leírnak, azok eleve kétkedéssel fogadták a főpolgármesterről szóló újabb és újabb szerelmeslevelek valóságtartalmát, hiszen teljesen egyértelmű, hogy Karácsony Gergelyhez képest Münchhausen báró egy nyeretlen és sikertelen kétéves. Gergőnél nagyobb hazudozót talán még nem hordott a hátán a föld; gondoljunk csak arra, hányféle kamuval próbálta kimagyarázni, miért is hazudott az angol nyelvtudásáról.

Hírdetés

Késő ősszel és télen talán valahol még érthető lehetett, hogy a bolygóért aggódó zöld főpolgi a kerékpározás helyett miért a szolgálati autója hátsó ülésen való szundikálást választotta. (Amíg ugye a sofőrje a buszsávban kerülte ki a forgalmi dugókat.) Mi amúgy sokan és sokat érveltünk ezzel; mármint, hogy mínusz öt fokban, hóban, sárban, esőben, azért viszonylag kevés elmebeteggel lehet találkozni, amint az időjárási elemekkel dacolva, sárosan, elázva és vacogva teker a munkahelyére, de oda se neki.

Azóta viszont beköszöntött a tavasz, kirügyeztek a fák, melegebb lett, sőt, a nyár is itt liheg izzadtan, csatakosan a nyakunkban, Gergellyel viszont azóta sem lehet összefutni, ahogy hősiesen, és kedvesen mosolyogva bringával menti meg a fővárost és a bolygót. A minap ki is derült, hogy miért nem. Bohár Dánielnek egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy gerincsérve van, ezért van az, hogy autóval és nem biciklivel jár be dolgozni. Meg persze a többi, a brüsszeli megszorításokat szorgalmazó ellenzéki képviselőhöz hasonlóan azt is, hogy esze ágában sincs magán kezdeni a spórolást.

Azt inkább kizárólag azok tegyék, akik megválasztották; a lakosság. Ez ugye – mármint Gergő gerincsérve – vagy igaz, vagy nem, én a magam részéről azt sem hiszem el neki, ha kérdez, főleg, hogy a nagy és nehéz emeléseket végző táncművészek számára egyáltalán nem ismeretlen nyavalya, azonban kellő és alapos bemelegítéssel, természetesen simán tud az ember hatvankilós balerinákat dobálni, sportolni, és biciklizni is a betegséggel.

Én magam személyesen is ismerek több olyan táncművészt, akik ugyan gerincsérvvel küzdenek, azonban konkrétan biciklivel járnak be a munkahelyükre dolgozni. Nyilván nem vagyok orvos, és Geri orvosi papírjait sem láttam, de igen gyanús, hogy ez a gerincsérv kicsit olyan, mint a hiperpasszív angoltudás. Egy újabb hatalmas hazugság, ami Karácsony úr mérhetetlen lustaságát hivatott leplezni, hiszen kétségtelenül sokkal jobb a jó meleg, vagy most, hogy nyár van, a kellemes, hűvös szolgálati autó hátsó ülésen szundikálni, mint biciklivel eljutni a munkahelyre.

Apáti Bence – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »