„Kampányoljon neked az Orbán Viktor!”

„Kampányoljon neked az Orbán Viktor!”

Nem kizárt, hogy most már végérvényesen létjogosultságot kap a rosszkívánságok között a „Kampányoljon neked az Orbán Viktor!” szlogen. Ugyanis nem az első, nem a második, sőt, még csak nem is a harmadik eset, hogy csúfos vereséget szenved az a politikus, aki mellett a Orbán korteskedik. Így történt ezúttal is, a Brexittel összefüggésben.

A csatolt képen is látható sms-t hétfőn kaptam édesapámtól. Az üzenet tudományos, történelmi politikai alapját pedig az tény adja, hogy a magyar kormányfő joggal nevezhető – az Index szóhasználatával élve – a választásra készülő politikusok rettegett fekete macskájának.

Korábban az Alfahír is készített egy összeállítást Orbán Viktorról, számba véve, hogy hol, mikor és melyik politikus orcájára lehelte a halál csókját. Így például 2012-ben Andrius Kubilius litván miniszterelnök kereszténydemokrata pártja kapott ki annak ellenére, hogy míg mások az európai gazdasági válságot szenvedték, Litvánia 6 százalékos növekedést produkált.

Elképzelhető, hogy Kubiliust is az Orbán-átok érte utol, a litván kormányfő ugyanis három héttel korábban fogadta a magyar miniszterelnököt.

Ugyanebben az évben Orbán megásta a hozzá hasonlóan Soros György által szponozorált grúz elnök, Szaaksavili sírját is. Több ezer ember előtt elmondott kampánybeszédében Orbán azt mondta:

„Ha hisztek benne, sikeresek lesztek, ha visszafordultok, az hiba lesz.”

Hírdetés

Az eredmény nem maradt el: Szaakasvili 10 év kormányzás után „ment a levesbe”.

Olyanra is volt példa, hogy Orbán Viktor részt vett a Republikánus Párt elnökjelölt-állító konvencióján, ahol azt mondta, „úgy tűnik, hogy a demokratáknak nincs sok mondanivalójuk az igazán fontos kérdésekről”. Erre természetesen győzött a demokraták jelöltje, Barack Obama.

2011. január 23-án az egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak fogadta Orbán Viktort. Akkor még nagyon úgy festett, hogy Mubarak hatalma örökké fog tartani, és posztját majd valamelyik fia örökli. A folytatás a fentiek tényében vélhetően senkit nem lep már meg: a két nappal később kezdődő  tüntetéssorozat Mubarak lemondásához, majd ő és fiai perbe fogásához vezetett.

De tovább is van, mondom még: Annak idején az Index emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor 2011. október végén a brüsszeli EU-csúcson az egyik szünetben az akkor már nagy bajban lévő Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökkel trécselt egy sort, majd, hogy hangsúlyozza a kettejük közötti haverságot, a lakonikus „Silvio.” szöveggel egy rövid videót is kiposztolt az esetről a Facebook-oldalára. A videón egyetlen elhangzott mondat érthető:

„You can count on us”, vagyis „számíthatsz ránk”, mondja Orbán a barátjának.

Silvio Berlusconi 12 nap múlva kénytelen volt lemondani, miután kormánypárti képviselők átszivárogtak az ellenzékhez.

Mi lenne, ha egyszer Orbán Viktor hívná meg Orbán Viktort, hogy kampányoljon Orbán Viktor mellett?

Balczó Mátyás


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »