Kammerer nagyon elverte az ellenzéket

Kammerer nagyon elverte az ellenzéket

Tisztelt Polgármester Úr! Gratulálok.

Nagyon elverte az ellenzéket a Gödön 58 százalékkal polgármesterré választott és szintén 50 százalék fölötti aránnyal egyéni választókerületi mandátumot is szerző Kammerer Zoltán, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos. A Duna-parti város lakóinak láthatóan elegük lett abból a folyamatos hajtépésből, amit a gyurcsányista baloldal a korábbi momentumos városvezető irányításával 2019 óta rendezett. A baloldali érdekviszály pedig oda vezetett, hogy az előző városvezető, a momentumos Balogh Csaba lemondani kényszerült.

Kammerer elsöprő győzelme a baloldali elemzők szerint is a Fidesz sikere. A gyerekkora óta Gödön élő élsportoló a város díszpolgára, de egyáltalán nem titkolta Fidesz iránti vonzalmát, mégis ragaszkodott ahhoz, hogy függetlenként vágjon neki a politikai küzdelemnek. Jellemző az ellenzék értékmentes teljesítményére, hogy a kajakos sikerember csak márciusban jelentette be, hogy elindul a polgármesteri székért folyó időközi választáson, mégis imponáló fölénnyel utasította maga mögé a szintén függetlenként induló, de balos támogatottságot maga mögött tudó két másik riválisát. „Én leszek az elsők között, aki elmegyek és Zolira szavazok” – írta Kammerer oldalán Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész.

Tudjuk jól, hogy a Samsung gödi gigaberuházása annyira elmérgesítette a helyzetet, hogy a kormány – az ország gazdasági érdekeit szolgálva – különleges gazdasági övezetté minősítette át a területet, ami azt is jelentette, hogy a cég iparűzési adója nem a város, hanem a vármegye kasszáját gazdagítja. A polgármester pedig olyan sajátos viszonyt alakított ki a Samsung vezetőivel, hogy még saját ellenzéki vezetőtársai és a képviselők sem tudták, vajon miről egyeztetnek.

Szóval Balogh Csabával szemben a politikai bizalom teljes hiánya és az ellenzék négy év civakodása a településen azt eredményezte, hogy a nemzeti politika iránt elkötelezett világhíresség simán meg tudta szerezni a gödiek bizalmát. Ez voltaképpen biztató előjel a többi ellenzéki vezetésű település fideszes visszavétele tekintetben. Élén természetesen Budapesttel.

Voltaképpen megválasztása óta Karácsony Gergely sem csinál mást, csak hergeli maga ellen a budapestieket. Érdekes módszer a bizalom megtartására. Ő valahogy úgy gondolja, hiába haragítja magára a városlakókat, attól még szerinte ő a legnépszerűbb politikus a fővárosban. Politikai tőkéjét arra alapozza, hogy folyamatosan szembemegy a kormánnyal, amely segíthetné abban, hogy még élhetőbbé tegye Budapestet a fővárosiak számára. Most például többet ér Karácsonynak, hogy folyamatosan zárva tartja az autósok elől a Lánchidat, ami önmagában közlekedési és környezetvédelmi botrány. Ezt azzal igyekszik kompenzálni, hogy a kormányra mutogat bizonyos 6 milliárd forintért, amit a kabinetnek szerinte utalnia kéne a fővárosnak. Ebben az se zavarja, hogy maga írta alá a megállapodást a kormánnyal, hogy akkor jut Budapest a pénzhez, ha átadja a hidat a közforgalomnak.

Hírdetés

Arról nem beszélve, hogy Karácsony sok száz millió forintért önálló irodát tart fenn Brüsszelben, hogy az Európai Parlamentből 2019-ben kibukott Jávor Benedek a helyszínen dolgozhasson Dobrev Kláráékkal azon, hogy Magyarország ne kapja meg a nekünk járó uniós forrásokat.

Szóval a magyarok pontosan érzékelhetik, mi vár rájuk, ha az ellenzék kezébe kerül az irányítás egyes településeken.

Kammerer Zoltán viszont egy év alatt bebizonyíthatja, hogy rászolgált a bizalomra, ha Gödöt valóban fejlődési pályára állítja. Ha tetszik, föllépteti a várost a fejlődési dobogó legfelső fokára, ahogy ígérte. Jó példát mutatva arra, hogy milyen minőségi különbség van egy Fidesz által támogatott városvezető és az együttműködésre képtelen gyurcsányista alakulat választóellenes képviselőinek teljesítménye között.

Kammerer Zoltán Facebook-oldalán – győzelme után – több száz gratuláció, jókívánság fejezte ki a gödiek örömét, eredményességre éhes várakozását. Egy hozzászóló, Zoltán bejegyzése ezt pregnánsan foglalja össze: „Tisztelt Polgármester Úr! Gratulálok, kérem hálálja meg a bizalmunkat!”

Horváth K. József

A szerző szerkesztő

www.magyarnemzet.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »