Kamion ütött el egy kerékpáros fiút Makkosjánosiban és Ukrajnában tovább csökkent az új koronavírus-betegek száma: április 5-i hírösszefoglaló

Kamion ütött el egy kerékpáros fiút Makkosjánosiban és Ukrajnában tovább csökkent az új koronavírus-betegek száma: április 5-i hírösszefoglaló

Kamion ütött el egy kerékpáros fiút Makkosjánosiban (Fotók); Ukrajnában tovább csökkent az új koronavírus-betegek száma; Kínai külügyminiszter: a fejlett országok felvásárolták a világ vakcinakészletének 60 százalékát; Kreml: az orosz csapatmozgás miatt nincs ok aggodalomra; Romániában a gyerekeket sem kíméli a járvány harmadik hulláma. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 5-én.

Súlyos közlekedési baleset történt Makkosjánosiban. Kamion elütött egy 15 éves fiút, akit jelenleg az intenzív osztályon kezelnek. A közúti baleset vizsgálata során kiderült, a sofőr józan állapotban vezetett. A baleset következtében a 15 éves fiút súlyos sérülésekkel a beregszászi kórházba szállították.

Ukrajnában hétfőre mintegy tízezer új beteget regisztráltak, több mint három és félezerrel kevesebbet a megelőző napinál, és fele annyit a két nappal korábbi, húszezret meghaladó csúcsnál, az átmeneti csökkenésnek viszont általában az az oka, hogy hétvégenként kevesebben fordulnak orvoshoz és kevesebb tesztet végeznek az országban.

Hírdetés

Vang Ji kínai külügyminiszter „vakcinanacionalizmussal” vádolta meg a fejlett országokat egy hétvégi interjúban, amelynek a szövegét a kínai külügyminisztérium hétfőn tette közzé hivatalos internetes oldalán. Vang szerint a világ népességének 16 százalékát kitevő fejlett országok a globális koronavírus elleni oltóanyag-állomány 60 százalékát vásárolták fel. 

Az orosz hadsereg orosz területen való mozgásának nem kellene aggodalmat keltenie, mert Oroszország nem jelent fenyegetést más országokra – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn Moszkvában.

Romániában a gyerekeket sem kíméli a koronavírus-járvány harmadik hulláma – közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján a román egészségügyi miniszter. Vlad Voiculescu elmondta: 167 gyereket kezelnek a koronavírusos esetekre szakosodott kórházakban, közülük 16-ot intenzív osztályon, kettőt pedig lélegeztetőgépre kötve.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »