Kamion rohant egy karácsonyi vásárba Berlinben

Teherautó hajtott a tömegbe hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban, német hírportálok jelentései szerint többen meghaltak és több tucatnyian megsebesültek. A német főváros rendőrségének egy szóvivője a dpa hírügynökségnek azt mondta, hogy valószínűleg terrortámadás történt.

Az eset Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál történt röviddel 20:30 után. A legfrissebb információk szerint legkevesebb 9 ember meghalt és több mint ötven megsérült.

A helyszínen kaotikus a helyzet, pánik alakult ki – mondta az M1 berlini tudósítója.

A rendőrség evakuálta és lezárta a vásárt, valamint a sérültek rokonai számára jól elkülönített helyet határolt el. A dpa szerint a teherautó vezetője elmenekült a helyszínről, nagy erőkkel keresik.

Hírdetés

A rendőrség kiürítette és lezárta a karácsonyi vásár területét. Az elkülönített, speciális területen csak a sérültek és hozzátartozóik tartózkodhatnak – írja a RT.com.

A CNN-nek nyilatkozó szemtanú szerint a teherautó körül-belül 60 km/órás sebességgel hajtott a tömegbe. A sofőr kiugrott a kamionból és elmenekült.

A Die Welt című lap úgy tudja, hogy a hatóságokhoz az utóbbi napokban több értesülés eljutott egy berlini karácsonyi vásár ellen készülő támadásról. Azt egyelőre nem tudni, hogy baleset vagy támadás történt, de a szemtanúk szerint fékezés nélkül rohant bele a tömegbe a kamion.

Teherautó hajtott a tömegbe hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban. Fabrizio Bensch/Reuters

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »