Kamera előtt fogta le a riporternőt a kórházellátó főigazgatója

Kamera előtt fogta le a riporternőt a kórházellátó főigazgatója

Kínos jelenetek zajlottak le a Bajcsy-Zsilinszky kórház sajtótájékoztatóján. Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 4 milliárd forintból épül új szakrendelő a kőbányai intézményben, a kórházak ellátottságáról azonban nem beszélt – az újságírói kérdéseket pedig nem várta meg, távozott az eseményről.

A Hír TV riportere ezután Németh Lászlót, az a kórházak fenntartásáért felelős Állami Egészségügyi Ellátóközpont főigazgatóját akarta kérdezni a magyar egészségügy állapotától, de a mikrofon láttán Németh reflexből megragadta és lefogta a riporter kezét – majd arról beszélt, hogy először illene megbeszélni a nyilatkozatot. Tette mindezt egy nővel, a sajtószabadság világnapján- igaz, végül aztán nyilatkozott: bár vannak hiányosságok, a magyar egészségügy szerinte megfelel a kor követelményeinek.

Hírdetés

Nem örült a váratlan, és nem a témára – a Bajcsy-Zsilinszky kórház fejlesztésére – irányuló kérdéseknek az esemény konferansziéja sem: bár a kórházigazgató szívesen nyilatkozott volna, a programszervező beleszólt az élő interjúba: „szeretném, ha az új beruházásról esne szó.”

Később Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő is nehezményezte, hogy nem csak a 4 milliárd forintos rendelőépítésről tudósít a Hír TV.

Pedig az egészségügy helyzete kapcsán másról is lehetne és kellene is beszélni egy kórház rendezvényen: az Index szúrta ki, hogy a SOTE I. számú női klinikájára befeküdni készülők hosszú listát kapnak arról, mit vigyenek az intenzívre. E szerint például szénsavmentes víz, saját gyógyszerek és fásli kell legyen a betegnél, ha kielégítő ellátást akar -a fáslát a műtőssegédnek kell odaadni. Az intézmény közleménye szerint azonban nem a pénzhiány miatt kérik mindezt a betegektől, mivel klinikán minden adott a megfelelő ellátáshoz.

Nem sokkal egyszerűbb a betegek helyzete a Margit kórházban sem. A Hír TV-nek Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője beszélt arról, egy ápolt szavait idézve, hogy súlyosan mozgássérült beteg emberek a WC-t vödörrel kellett, hogy leöntsék, ugyanis a normális vízöblítést sem tudta számukra biztosítani a kórház.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »