Kamenický szerint hiba volt Klus jelölése, Remišová parlamenti káoszról beszél

Kamenický szerint hiba volt Klus jelölése, Remišová parlamenti káoszról beszél

Kamenický szerint hiba volt Klus jelölése, Remišová parlamenti káoszról beszél Mészáros Richárd2023. 03. 25., szo – 14:17

Martin Klus Számvevőszékbe való jelölése nem volt jó döntés, Eduard Heger (Demokraták) ügyvezető kormányfőnek pedig már az elején el kellett volna vetnie a képviselő jelöléséről szóló javaslatot – jelentette ki Ladislav Kamenický (Smer) az RTVS Sobotné dialógy című műsorában.  

A Smer képviselőjének vitapartnere Veronika Remišová (Za ľudí) ügyvezető miniszterelnök-helyettes volt, aki Richard Sulíkot bírálta, amiért több EP-képviselőt is levélben keresett meg Klus jelölésével kapcsolatban.

Hírdetés

Kamenický szerint Klus óriási hibát követett el, és feleslegesen tette tönkre karrierjét. Úgy véli, Klus nem rendelkezik pénzügyi ismeretekkel, megfelelő irányú végzettséggel. Szerinte akkor, amikor kiderült, hogy a Heger-kormány Klust jelöli, Zuzana Čaputová államfőnek „meg kellett volna fenyegetnie” Hegert, ezzel elkerülve, hogy Szlovákia szégyenbe kerüljön.

Remišová szerint a parlamentben káosz uralkodik, a képviselők értelmetlen javaslatokkal állnak elő, a jó dolgokat pedig nem támogatják. Példaként az új iskolatörvényt említette, amely elmondása szerint nagyon hasonlít arra, amit Branislav Gröhling (SaS) volt iskolaügy-miniszter dolgozott ki. Reméli, hogy  a parlament következő ülésén a törvényt megszavazzák.

Kamenický elmondta, a Smer jövő hét csütörtökön egy kerekasztal-beszélgetést hív össze, ahol az embereknek nyújtott segítségről tárgyalnak majd. A találkozóra a szakszervezeteket, az élelmiszer-termelőket és -láncokat is meghívják.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »