”Kamaszokból” álló cigány banda vert halálra vascsővel egy 66 éve magyar férfit Hajdúhadházon

Hajdúhadház – Hatezer forintot és édességet zsákmányoltak. A nyomozók a 15, 16, valamint 17 éves “fiúkat” gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A gyanúsítottak egy vascsővel leütötték a 66 éves magyar bácsit, aki a kórházba szállítását követően életét vesztette. A hajdú-bihari rendőrök elfogták a brutális cigány bandát.

A rendőrségre hétfőn 22 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy két maszkos alak egy hajdúhadházi ingatlanban leütött egy 66 éves magyar férfit, majd a feleségét megfenyegették és rövid kutatást követően 6000 forintot és némi édességet zsákmányolva elmenekültek. A rendőrök a helyszínre mentek és azonnal mentőt hívtak az idős férfihez, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A férfi a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű kórházi ellátás ellenére életét vesztette.

Hírdetés

A nyomozók az elkövetők felkutatására hajtóvadászatot indítottak, ami pár nap alatt eredményre is vezetett. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály, valamint a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a hajdúhadházi rendőrökkel közösen csütörtökön a helyi “fiatalokat”, valamint további két társukat előállították a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatosan.

A nyomozók a 15, 16, valamint 17 éves “fiúkat” gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság vasárnap elrendelt. A nyomozás adatai szerint az idős férfi a kutyájuk ugatására ment ki a kertjükbe és a “fiatalok” ekkor támadták meg. Bementek a házba, ahol a sértett feleségét megfenyegették és készpénzt kezdtek keresni.

A hajdú-bihari rendőrök emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a négy fiatalkorú cigánnyal szemben.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »