Kalmár Zsolt: Csapatként nagyon jól működtünk

Kalmár Zsolt: Csapatként nagyon jól működtünk

A tavaszi idényre készülő dunaszerdahelyi DAC szombaton lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését. A sárga-kékek a horvátországi edzőtábor során gól nélküli döntetlent játszottak az ukrán élvonalbeli Ruch Lviv gárdája ellen.

A Horvátországban edzőtáborozó DAC, mint arról beszámoltunk a tegnapi nap folyamán harmadik felkészülési mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott ukrán élvonalbeli ellenfelével. A találkozó követően a sárga-kékek csapatkapitánya Kalmár Zsolt értékelte a találkozót a klub hivatalos honlapjának.

„Úgy gondolom, a csapat egy kicsit más arcát mutatta, hiszen a pálya minősége nem volt a legjobb, így nem tudtuk a saját játékunkat nyújtani. Viszont minden egyes labdáért megküzdöttünk, harcoltunk és nagyon sok gólhelyzetet dolgoztunk ki. Szerintem, ha jó pályán zajlott volta a meccs, gólokkal nyerünk. Gratulálok a csapatnak, mert fejben nagyon ott voltunk a meccsen. Valószínűleg a bajnokságban is lesz néhány hasonló minőségű pálya, amire fejben is fel kell készülni. Tegnap is így tettünk. Ugyancsak a szombatihoz hasonlóan agresszív együttesekkel találkozunk majd a pontvadászatban is.

Amit az edzéseken gyakoroltunk, igyekeztünk a találkozón is megcsinálni, ám a pálya sok mindenben megakadályozott minket. Mindenki a maximumot nyújtotta, volt négy-öt lehetőségünk, amelyekből gólt tudtunk volna szerezni. Hasznos összecsapáson vagyunk túl, remélhetőleg az előttünk álló két felkészülési meccset már meg is nyerjük”

 – kezdte értékelését a DAC csapatkapitánya.

A sárga-kékek kulcsembere és csapatkapitánya második felkészülési mérkőzését játszotta, ezt megelőzően a Kassa ellen lépett pályára. Kalmár kiemelte jól érezte magát a pályán, valamint elmondta csapatként is jól működtek. A DAC csapatkapitányának elmondása szerint ez az edzőtábor nagyon hasznos, hiszen összekovácsolódik a csapat és az új játékosok is hamar beilleszkedhetnek.

Jól éreztem magam a pályán, bár kaptam néhány rúgást, ízlett a labdával való munka. Tegnap inkább pontrúgásokból akadtak lehetőségeim. Csapatként nagyon jól működtünk, ismét megmutattuk, hogy nagyfokú összhang van közöttünk. A szerda esti érkezésünk óta már jó pár edzésen túlvagyunk, mindent egybevetve hasznos az edzőtábor, a csapat tíz napig együtt van, az új játékosok be tudnak illeszkedni és még jobban összeszokunk.

Hírdetés

Van még egy hetünk és két mérkőzésünk itt, mindent megteszünk annak érdekében, hogy két hét múlva mindenki százszázalékos állapotban legyen a Slovan elleni összecsapáson” – zárta érékelését Kalmár Zsolt a klub hivatalos honlapjának.

A DAC vezetőedzője Adrian Guľa szerint egy ilyen rossz minőségű pályán is sikerült jó teljesítmény nyújtania a csapatnak. A sárga-kékek mestere külön kiemelte a kapusok szerepét, valamint negatívumként a kihagyott helyzeteket nevezte meg.

„Úgy gondolom, nem nyújtottunk rossz teljesítményt. Erőnléti szempontból képesek voltunk alkalmazkodni a talaj minőségéhez, akárcsak az érdekesen és az agresszíven futballozó ellenfélhez. Tisztában voltunk vele, hogy ez nem a legerősebb oldalunk, de mindenki mindent beleadott. Mindkét felállítás, amelyek 60, illetve 30 percet töltöttek a pályán, képesek voltak megbirkózni ezzel, ami nagyon fontos volt. Ilyen talajon nehéz volt dominálni, de egészen jó teljesítményt nyújtottunk. Az egyetlen negatívum, hogy nem értékesítettük a kialakított lehetőségeket. Másrészt értékelendő, hogy a kapusaink jól védtek, Ricardo és Veszelinov Dani is nyugalmat sugárzott – akárcsak korábban Samo Petráš. Mindegyikük megmutatta, hogy számolni kell velük. A két gyors ellentámadásnál, amelyeket lényegében mi ajándékoztunk az ellenfélnek a pálya talaja miatt, a srácok megtartották a gólnélküli döntetlent. Örülök annak, ahogy lereagáltuk a mérkőzés alakulását.

A csereként pályára lépő játékosainknak nem volt könnyű dolguk, ezért az eredeti kezdőcsapatot 60 percig a pályán hagytuk. Ezt követően tömeges cseréket hajtottunk végre, ami hasznos volt, ráadásul öt játékosunk edzést abszolvált, így ebből a szempontból is sikerült rotálnunk”

– kezdte a Ruch elleni mérkőzés értékelését Adrian Guľa.

Guľa mester is egyetértett abban egyre inkább növekszik a csapatban a konkurenciaharc, ami a játékosok fejlődésében köszön vissza. A DAC vezetőedzője kiemelte, hogy kitartónak kell lenniük, de bízik benne, hogy napról napra hatékonyabbak lesznek.

Növekszik a konkurenciaharc, a srácok fejlődnek, amit érezni is. Kitartónak kell lennünk ebben a tekintetben és behangolni a részleteket, főleg ami a tizenhatosban és annak környékén időzített végső döntések meghozatalát illeti. Bízom benne, hogy napról napra egyre hatékonyabbak leszünk, mert egyedül ezzel voltam elégedetlen a tegnapi mérkőzésen. A küzdeni tudás, az akarat és a szervezettség, amely nagyon fontos az ilyen meccseken, megfelelő szinten volt.

Ezekre a dolgokra építhetünk, de továbbra is precízen és részletekbe menően kell dolgoznunk, hogy az erőnk és az egyensúlyunk nemcsak a védekezésben, hanem a támadásban is nőjön, ahol van még hova fejlődnünk a hatékonyság növelésében. Ma egy edzésünk lesz, tegnap még néhány futógyakorlatot abszolváltak a srácok, hogy nagyjából egy szinten legyenek mindannyian. Szeretnénk felkészülten és frissen nekivágni a következő összecsapásnak, amely kedden vár ránk. Hétfőn kétszer gyakorolunk, plusz továbbá is zajlik a csapatszellem kialakítása és fejlesztése” – nyilatkozta Adrian Guľa a klub hivatalos honlapjának.

A dunaszerdahelyi együttes számára február 12-én folytatódik a tavaszi idény méghozzá egy csúcsrangadóval a bajnoki címvédő Slovan ellen. A találkozót Dunaszerdahelyen rendezik meg és a jegyértékesítés már el is kezdődött, a részletekről a DAC hivatalos oldalán tájékozódhatnak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »