Kaliňák szerint Bödör ártatlan, mert a bíróság nem döntött a bűnösségéről

Kaliňák szerint Bödör ártatlan, mert a bíróság nem döntött a bűnösségéről

Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

Az ellenzéki Smer-SD néhány tagja szerint Norbert Bödör nyitrai vállalkozó azért ártatlan, mert a bíróság még nem hozott jogerős döntést a bűnösségével kapcsolatban – jelentette ki a TA3 vasárnapi vitaműsorában Robert Kaliňák, a Smer-SD elnökségének tagja.

  „Ez így van megírva az Alkotmányban. A bíróság végső döntésének meghozataláig mindenki ártatlan. Amennyiben ezt kétségbe vonjuk, akkor azzal az Alkotmányt vonjuk kétségbe“

– hangsúlyozta Kaliňák, aki azt is hozzátette: nem mindegy neki, hogy miként fog dönteni vasárnap a Specializált Büntetőbíróság Bödör ügyében. Kaliňák egyúttal a büntetőjoggal való visszaélésről beszélt, illetve arról, hogy szerinte a rendőrség nem független. A koalíciónak viszont azt üzente, hogy ne féljen a nyomozástól.

Hírdetés

Kaliňák vitapartnere, Juraj Krúpa (OĽaNO), a parlament védelmi bizottságának elnöke szerint a Smer ténykedései ahhoz vezetnek, hogy megvédjék a nyitrai oligarchát, és jelezzék neki, hogy bírja ki és ne beszéljen.

Kaliňák szerint az amerikai–szlovák védelmi megállapodás feltételeit rosszul tárgyalták meg, és azok, akik ezt kiegyezték, szégyellik magukat, de az ellenzék hárítják az egészet. A smeres politikus szerint az országnak nincs is szüksége erre a szerződésre, hiszen Csehországnak sincs ilyen megállapodása.

Krúpa azzal védekezett, hogy a szerződés szükséges, és 23 ország rendelkezik vele. Az Egyesült Államokat a legerősebb szövetségesnek nevezte, amellyel Szlovákia már régóta bilateriális együttműködést folytat.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »