Kalapáccsal vertek szét két traffipaxot a Váci úton

Kalapáccsal vertek szét két traffipaxot Budapesten a Váci úton – derül ki a Blikk cikkéből. A portál emlékeztet, tavaly május óta van felszerelve két traffipax a Váci úton, melyeket főváros és a XIII. kerület létesített, ezen eszközöket a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága üzemelteti.

Az egyik traffipax „ablakait” kalapáccsal zúzták be, és a másikat szintén működésképtelenné tették. A civil szakemberek úgy vélik, hogy nem öncélú rongálás volt az indíték, hanem egyfajta válaszreakció, mivel az úton gyakori gyorsulásos versenyek előtt akartak szabad utat nyitni az elkövetők.

A rongálókat felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás bűntette miatt hallgatta ki a rendőrség.

Hírdetés

Az ügy akkor került ismét reflektorfénybe, mikor Karácsony Gergely az Árpád hídi gázolás kapcsán a következőt írta ki Facebookon:  „Felfoghatatlan, hogy miért lőtte ki valaki fegyverrel a főváros korábban kihelyezett kameráit”.

A főpolgármester szerint az Árpád hídon történő tragédia rendszerszintű probléma, és ez sebességmérő kamerákkal és kemény büntetésekkel megelőzhető lett volna. A traffipaxokat jelenleg javítják, várhatóan idén újból üzembe helyezik őket.

(Mandiner)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »