Kalapáccsal agyonverték az osztrák kamaszlányt a terroristák – csatlakozott hozzájuk, a reklámarcuk lett, majd szökni próbált

Az L Express tekintélyes francia hetilap szerint biztos, hogy meghalt Samra Kesinovic 18 éves osztrák lány, aki a dzsihadistákhoz csatlakozó európai fiatalok jelképévé vált. Az osztrák belügyminiszter nem erősítette meg a halálhírét, de angol újságok szerint is biztos, hogy meghalt.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Samra Kesinovic családja a boszniai háború idején menekült Boszniából Ausztriába. Samra jól tanult, és látszólag boldogan élt rendezett családjával Bécsben. Legjobb barátnője is egy bosnyák származású lány volt, Sabina Selimovic.

Hírdetés

A család számára teljesen érthetetlen módon és minden előzmény nélkül tavaly -amikor Samra 17, barátnője, Sabina csak 15 éves volt- a két lány megszökött Bécsből, és Törökországon keresztül eljutott Szíriába és az Iszlám Államhoz csatlakozott.

A The Independent szerint küldött Samra egy levelet a családjának, amiben az állt: Ne keressetek, Allahot fogjuk szolgálni, érte fogunk meghalni. Később a két lány az Iszlám Állam mondhatni reklámembere lett, kalasnyikovval pózoltak muszlim harcosokkal és propagandaszövegeket kántáltak. Ő szerepelt az Iszlám Állam plakátjain is.

A két lány további élete még inkább homályos. Samra valószínűleg férjhez ment egy dzsihadistához, aztán teherbe esett, Sabina pedig valahogy meghalt. Samra később vészesen fogyni kezdett, és egyre inkább szenvedett a terrorállamban. Állítólag meg akart szökni, ekkor verték agyon egy kalapáccsal.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »