Kajakos legények: nagy név ront rá az ország Kati nénijére

Kajakos legények: nagy név ront rá az ország Kati nénijére

„Az ősbűn ott követődött el, hogy Kati néni elrontotta idén a Kammerer-féle négyes felkészülését.” Ábrahám Attila olimpiai bajnok az M4 Sport stúdiójában értékelte a sportági szereplést.

Az olimpiai bajnok kajakos, Ábrahám Attila beszélgetett szakértőként az M4 stúdiójában a kajakosok szombati szerepléséről. (A teljes beszélgetést itt lehet megnézni.) Az 1988-ban K4-ben olimpiai bajnok sportoló a riói játékokon összesítésben tizenegyedik helyen végzett kajaknégyesről elmondta, többet várt a fiúktól, de a körülményekre tekintettel nem mondhatunk semmi rosszat rájuk, kihozták magukból a maximumot. Kijelentette, hogy a probléma gyökerét nem a hajójukban kell keresnünk.

Hírdetés

A magyar csapat olimpiai szereplését női sportolóink uralták, a férfiak közül aranyérmet csak Szilágyi Áron tudott szerezni. Férfikajakosaink érmet sem hoztak a játékokról, holott azért – Ábrahám szerint – reménykedtünk benne; a férfi kajaknégyes más felállással, de Londonban ezüstérmet szerzett.

„Az eredendő hiba vagy ősbűn, úgy gondolom, ott követődött el, hogy Kati néni elrontotta idén a Kammerer-féle négyes felkészülését” – mondta Fábiánné Rozsnyói Katalinról, Magyarország egyik legsikeresebb kajakedzőjéről. Olyan olimpikonok edzenek és edzettek nála, mint Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel, Douchev-Janics Natasa, Kovács Katalin és Kőbán Rita.

Ábrahám szerint persze nem ez volt az egyetlen probléma, több minden közrejátszott a kajaknégyes szereplésében. Az olimpikon a Dombvári-ügyről is szót ejtett, természetesen kitért arra is, hogy szerinte hogyan történhetett ez meg a magyar kajakossal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »