Kajak-kenusaink elindultak, profin kizárják, ami zavar

Kajak-kenusaink elindultak, profin kizárják, ami zavar

A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

Útnak indult egy újabb delegáció a riói olimpiára, ezúttal a kajak-kenu-válogatott egy része, az öttusázók, a birkózók és néhányan az atlétikai csapatból búcsúztak el a SYMA rendezvénycsarnok előtt szeretteiktől.

A legfrissebb Oláh Tamás világbajnok férfi kenupárosunk (Mike Róbert, Vasbányai Henrik) edzője volt. Az otthoni búcsú közben még megnézte Kenderesi Tamás bronzérmét – fiai hasonlóan érmes reményekkel érkeznek majd Brazíliába.

A két versenyző más vérmérsékletű, Mike Róbert a szokások szerint készülődött élete első olimpiájára.

„Úgy pakoltam össze a cuccaimat, mintha csak egy világbajnokságra utaznék, nem akarom túlmisztifikálni az egészet. És hogy óvjam magam, a versenyeket sem nagyon nézem, nem akarok túlpörögni. Szász Emese sikerének nagyon örültem, a többivel nem igazán foglalkoztam” – mondta Mike.

Hírdetés

Vasbányai Henrik saját bevallása szerint a sikeres elalvás érdekében ivott egy pohárkával, de hajnalban viszonylag frissen érkezett a csapatot a reptérre szállító buszhoz.

„Megmondom őszintén, én egyáltalán nem nézem a versenyeket, tudatosan kizárok mindent. Igyekszem magamra, magunkra koncentrálni” – mondta a kenu kettes 1000 méter mellett kenu egyes 1000 méteren induló sportoló.

A kajak-kenus csapatból két aranyesélyes, Kozák Danuta és Szabó Gabriella egyenesen a repülőtérre ment, helyettük Szabó edzője, Tóth László mesélt az MNO-nak. Tóth csomagtartója egyébként tele volt pakolva, ő hozta fel a szolnoki edzőtáborból a férfi és női kajakosok lapátjait, a pénteken és vasárnap indulók itthon már a tartaléklapátjaikkal készülnek.

„Úgy érzem, a lányokkal minden a legnagyobb rendben van, a felkészülés jól sikerült, itt az utolsó hetekben már érezhető volt, hogy nagyon várják a rajtot. De rutinosak ők, a harmadik olimpiájukon vesznek részt, jól tudják kezelni a helyzetet” – mondta Tóth.

Egyetlen női utazónkat, az ötödik olimpiájára induló háromszoros aranyérmes Douchev-Janics Natasát kézről-kézre adták a riporterek, férje, Andrian Douchev a háttérben meghúzódva szemlélte párja hol álmos, hol lelkes interjúit. Amelyek talán az utolsó ilyen olimpiai búcsúzkodós beszélgetések, hiszen a 200 méteren induló kajakos számára meglehet, hogy az ötkarikás játékok szempontjából Rio lesz a végállomás.

Az 1000 méteren szereplő 19 esztendős kajakos, Kopasz Bálint számára pedig a kezdet. Az algyőiek ifjúsági világbajnoka, a szám felnőtt Európa-bajnoki bronzérmese még egy kissé feszengve nyilatkozik. Az úszó Kenderesi Tamás lazasága egyelőre nem kenyere, de megeshet, egy szép érem az ő nyelvét is megoldja.

„Mindenképpen motiváló, amit Kenderesi elért. A felkészülésem jól sikerült, állok a verseny elébe” – mondta Kopasz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »