Kadirovnak azt dalolták a csalogányok, hogy magas rangú zsidó katonák is vannak az Azov-erődben

Kadirovnak azt dalolták a csalogányok, hogy magas rangú zsidó katonák is vannak az Azov-erődben

A csecsen elnök közzétett egy videót, amelyben az ostrom egyik ukrán túlélője beszámol a külföldiek számáról az AzovStal-erődben bezárt harcosok soraiban.

Az elfogott ukrán nacionalista arról számolt be, hogy a mariupoli AzovStal-üzemben 200-300 fős külföldi zsoldoscsapat rekedt. „Külföldi csapatok is vannak AzovStalban, több országból, mintegy 200-300 harcos, valamint az Azov 1500-2000 fős csoportja” – mondja a fogoly a Kadirov által a Telegramon közzétett videóban. Csecsenföld elnöke megjegyezte, hogy a fogság alatt a nacionalisták „átváltoznak daloló csalogánnyá”.

Ramzan Kadirov hozzátette, hogy ez a harcos úgy döntött, hogy megadja magát. „Értékes információkat adott az ellenség számáról, mozgásáról és fegyverzetéről” – kommentálta Kadirov a fogoly szavait.

„Arra a következtetésre jutottam, hogy ezeket az információkat enyhítő körülményként figyelembe veszem a fogoly javára, hiszen jelenleg a város 98%-a már a miénk” – húzta alá a csecsen elnök.

Hírdetés

Az www.mk.ru honlap szerint a szakértők nyilatkozatai alapján a „Mariupol erőd” sorsa, gyakorlatilag eldőlt.

Ukrajna azonban egyre kétségbeesettebb kísérleteket tesz arra, hogy néhány fontos embert kihozzon az erődből. Érdemes megjegyezni, hogy Kijev megpróbált áttörni légi és tengeri úton is. Kezdetben az volt az információs változat, hogy az ukrán hatóságok meg akarják menteni az Azov-zászlóalj vezetőit.

Nagyon kétséges azonban, hogy Kijev készen áll-e további helikopterek feláldozására. Egy újabb változat szerint több magas rangú NATO-tanácsadó rekedt az „erődben”. A kínai CGTN csatorna kijelentette, hogy a francia legionáriusok mellett az Egyesült Államok, Izrael és Nagy-Britannia magas rangú katonái vannak a „Mariupol-katlanban”.

(Olvasónktól)

Kadirov videó: Кадыров заявил об освобождении Мариуполя от украинских войск на 98%: Яндекс.Новости (yandex.ru)

Eredeti cikk: «МК»: Украина старается спасти из Мариуполя офицеров НАТО из США и Израиля


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »