Kadhafi szóvivője: Líbiát megsemmisítették a nyugati vezetők, hogy továbbra is kiaknázzák Afrika gazdaságát

Kadhafi szóvivője: Líbiát megsemmisítették a nyugati vezetők, hogy továbbra is kiaknázzák Afrika gazdaságát

A 2011-es líbiai NATO beavatkozás, amely Muammar Kadhafi kormányának megbuktatását segítette, azzal a céllal történt, hogy lehetővé tegye a kontinens külföldi kizsákmányolását – közölte a meggyilkolt elnök szóvivője az RT-nek.

A lázadó erők támadásai a NATO beavatkozással együtt végül is Kadhafi kivégzéséhez vezetett. a bombázást kampány előzte meg, mely a kormány különböző bűncselekményeiről szóló rémhírek terjesztésével lett alátámasztva.

Később bebizonyosodtak, hogy azok teljesen hamisak, vagy nagyban eltúlzottak voltak- mondta Moussa Ibrahim, aki akkoriban Kadhafi elnök szóvivője volt.

Kadhafi Líbiában számos olyan kezdeményezést hajtott végre, amelyek hátrányosak voltak a Nyugat afrikai céljait illetően, ideértve egy új aranyfedezetű valuta, egy afrikai központi bank és egy pánafrikai katonai erő létrehozása. Ezért Líbiát megsemmisítették, mint sok más nemzetet ezelőtt.

Hírdetés

– Nézd meg most Líbiát. Gyilkosságok, polgári konfliktusok, törzsi háború, gyilkosság, terrorizmus, a nemzeti vagyon rablása.
Mire emlékeztet? Irak, Szíria, Afganisztán, Jemen. Ugyanaz a történet történik minden alkalommal ”- nyilatkozta Ibrahim.

A helyi megosztottság elérése a megcélozott nemzet gyengítésére egy olyan taktika, amelyet a gyarmatosítás és a posztkolonializmus évtizedeiben tökéletesítettek.

„Ez Nekik a válság kezelése. Mit csinálsz, ha az országod ilyen helyzetbe kerül és beveszik a káoszt, a háborút, a belső konfliktusokat, a vallási megosztottságot? É ezután jön a megszállás – bármi is legyen. És ezzel a Nyugat kezeli az általa létrehozott válságot“, fejezte be a volt politikus.

The post Kadhafi szóvivője: Líbiát megsemmisítették a nyugati vezetők, hogy továbbra is kiaknázzák Afrika gazdaságát appeared first on .


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »