Káčer is Dunaszerdahelyen marad

Káčer is Dunaszerdahelyen marad

A szlovák labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) listavezető DAC újabb kölcsönjátékosnál érvényesítette opciós jogát. A csallóközi együttes Samuel Petráš után Miroslav Káčert is végleg szerződtette számolt be róla a klub hivatalos közleményében.

A Fortuna Ligában éllovas dunaszerdahelyi sárga-kékek újabb fontos kulcsemberrel kötöttek hosszútávú szerződést, miután a szezon elején a cseh bajnok Viktoria Plzeň együttesétől kölcsönbe érkező Miroslav Káčer kölcsönszerződésének opciós jogát is érvényesítette a DAC és kivásárolták a Plzeň csapatánál érvényben lévő szerződéséből. A 27 esztendős középpályás 2026 júniusáig kötelezte el magát a csallóközi együtteshez.

A vezetőedzővel és a klubvezetőkkel már hosszabb ideje, lényegében a téli felkészülés kezdete óta beszélgettünk erről a lehetőségről. Kicsit eltartott, de a megegyezés végső formája egy nap alatt megszületett. Örülök, hogy itt folytathatom és előre léphetek a pályafutásomban. A klub által biztosított feltételek, a szurkolók és a remélhetőleg a jövőbeni sikerek győztek meg. Alakul az arculatunk, ahogyan futballozni szeretnénk és ez az eredményességen is megmutatkozik, ezért nem volt okom más lehetőség mérlegelésére. Ez a lépés nyilvánvaló volt a részemről”

Hírdetés

– nyilatkozta a szerződés aláírást követően Miroslav Káčer.

Káčer a szezon kezdetén érkezett a DAC-hoz kölcsönbe a cseh bajnok Viktoria Plzeň együttesétől. A sárga-kékeknél hamar a csapat meghatározó játékosa lett és ezt bizonyítja, hogy 20 bajnokin is pályára lépett a DAC színeiben és az előző fordulóban a Nagyszombat elleni kerületi rangadón megszerezte első dunaszerdahelyi gólját is. A rutinos középpályás korábban Zsolnán futballozott és nem kevesebb, mint 212 mérkőzésen lépett pályára zsolnai színekben, hétvégén pedig éppen a Zsolna ellen lépnek pályára a sárga-kékek.

A DAC korábban olyan kulcsemberek szerződését is meghosszabbította, mint a csapatkapitány Kalmár Zsolt, vagy a gólvágó Nikola Krstović, de Ammar Ramadan is hosszabbított, míg az elmúlt napokban két kölcsönjátékos nevezetesen Samuel Petráš és Miroslav Káčer is hosszútávú szerződést kötött a sárga-kékekkel.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »