Káčer az agresszor elleni küzdelemben az európai egység megőrzése mellett foglalt állást

Káčer az agresszor elleni küzdelemben az európai egység megőrzése mellett foglalt állást

Rastislav Káčer külügyminiszter hétfőn New Yorkban az ukrajnai háborúról tárgyalt az EU-s tárcabeli kollégáival, majd a V4-ek szintjén tartott informális találkozón ismertette a szlovák elnökség prioritásait – tájékozatott a szlovák külügyi tárca kommunikációs osztálya.

  „Megerősítettem Szlovákia külpolitikájának folytonosságát az Ukrajna elleni agresszióval kapcsolatban, és hangsúlyoztam, hogy meg kell őrizni az európai egységet az agresszor elleni küzdelemben, valamint a konfliktus élelmiszer- és energiahatásainak kezelésére irányuló erőfeszítésekben“

– mondta Káčer a találkozó után.

Hírdetés

A informális találkozóra az ENSZ Közgyűlésének 77. New York-i ülésszaka alkalmából került sor, amelynek fő témája az Ukrajna elleni orosz agresszió és annak hatása a globális stabilitásra.

A szlovák diplomácia vezetője kezdeményezte New Yorkban a visegrádi négyek első külügyminiszteri találkozóját is – közölte a külügyminisztérium kommunikációs osztálya. Káčer egy rövid informális találkozón ismertette a szlovák elnökség prioritásait és eseményeit a V4-en belül. Továbbá megerősítette érdeklődését a visegrádi együttműködés belső dinamikájáról és jövőjéről szóló platform létrehozása iránt.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »