K. úr, az istenfélő kisebbségi

Egy szegedi templomba, illetve egy plébánia irodájába az istentisztelet miatt nyitva hagyott ajtókon jutott be egy 18 éves “fiatal” még márciusban. A gyanúsított a helyiségekből szemüveget, gyűjtési adományokból származó tartós élelmiszert, valamint padlószőnyeget tulajdonított el.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Hírdetés

Néhány órával később, egy német állampolgárt támadott meg Szegeden, a Batthyány utcán. A rabló a sértettől erőszakkal próbálta elvenni a hátizsákját, amelynek vállpántja a dulakodás következtében elszakadt. A gyanúsított a 23 éves férfi ellenállása miatt nem járt sikerrel. Nem sokkal később K. Dániel egy lépcsőház ajtajának üvegét is szándékosan betörte, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Egy nap múlva a rendőrök elfogták a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A Szegedi Rendőrkapitányság a nyomozás befejezését követően rablás bűntett kísérletének, illetve lopás bűntettének, valamint garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »