Juszt László durván megtámadta Frei Tamást

Többek között kényszeres hazudozónak nevezi, és kijelenti, hogy nagyban hozzájárult a riporteri szakma hiteltelenítéséhez. Szó van még egy egymilliós hallgatási pénzről és álbérgyilkosokról is.

Juszt László a Facebook-oldalán írt hosszú bejegyzésben reagált néhány, a Friderikusz Sándorral folytatott beszélgetésben elhangzó Frei-állításra. Azzal kezdi, hogy „aki elhiszi, hogy egy bérgyilkos, aki egymillió dollárért öl, az utána odaáll egy tévéműsor kamerája elé, és ezt hatszáz dollárért el is mondja, az ne olvassa tovább ezt az írást” – idézi az írást a Hvg.hu.

Hírdetés

Majd a többiekhez szólva megemlíti Frei Tamás korábbi „riportsorozatát”, amelyben „nem mindig az igazság vitte a főszerepet”. Mint a Friderikusz-műsorból kiderült, ezt Frei entertainment reportnak nevezi, amelyben a „szórakoztató elemeket keverte a valósággal”. Juszt szerint ugyanakkor ezt akkor nem árulta el, azaz igazságként tüntette fel például, hogy ott járt, ahol az ebola született.

Ebben a sorozatban volt a nevezetes interjúja egy „bérgyilkossal”, aki elmondta – épp a 2002-es választási kampányban –, hogy Orbán Viktort egymillió dollárért ölné meg. Juszt állítása szerint ezt ő már nem hagyta, és huszonnégy óra alatt kiderítette, hogy a „bérgyilkos” egy moszkvai autókereskedésben dolgozik, és mellékesen statisztál filmekben. Erre a szerepre is így szerződtették hatszáz dollárért.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »