Juncker nem teszi az ablakba, amit Szijjártótól kapott

Juncker nem teszi az ablakba, amit Szijjártótól kapott

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a CNN műsorában mosta fel a padlót az Európai Bizottság isiászos elnökével.

Jean-Claude Juncker megbukott – fogalmazott egyértelműen Szijjártó Péter a CNN-nek adott interjújában, melyet a Pesti Srácok szúrt ki. 

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a Soros György befolyási körébe tartozó bevándorláspárti médium vendégeként kiemelte, az „isiászos” politikus, aki nemrégiben majdnem felgyújtott három ruandai képviselőt, nagyon sikertelen elnöki ciklust tudhat maga mögött, és elsősorban neki köszönhető, hogy az EU az elmúlt években súlyosan meggyengült. 

– hangsúlyozta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy ennek elősegítésért rengeteget tett Soros György is, aki kidolgozta, hogy hogyan lehetne megsemmisíteni az európai népek nemzeti és kulturális örökségét.

A magyar diplomácia vezetője a műsorban azt is felrótta Junckernek, hogy a Bizottság a migráció kérdésében egy az egyben a Soros-tervnek megfelelően cselekedett, amellyel hozzájárult Európa és az unió szisztematikus leépítéséhez.

A CNN riportere számon kérte Szijjártón, hogy a magyar kormány szembemegy az európai elit akaratával. A magyar külügyminiszter válaszában kifejtette, a magyar kormány ellen mer szegülni a politikai fősodornak, és meg meri tartani az ígéretét, miszerint megvédi a határokat és nem enged be migránsokat.

Hírdetés

– mondta.

Hozzátette, emiatt  valóban komoly összeütközésbe kerültek a mainstream politikai erőkkel és a feléjük tendáló Néppárttal, azonban Szijjártó szerint a Fidesz továbbra is elkötelezett partnere szeretne lenni egy keresztény és konzervatív EPP-nek.

Ennek kapcsán megemlítette azt is, hogy szerinte a Néppárt egyfajta értékválságon megy keresztül és szépen lassan elveszíti az identitását. A miniszter annak a félelmének is hangot adott, hogy az EPP hamarosan akár olyan pártcsaláddá is deformálódhat, amely szintén a Soros-terv – akárcsak részleges – végrehajtására törekszik. Ezért van ütköző pályán jelenleg a Fidesz a Néppárttal, de ezt a tendenciát szeretné megfordítani.

– húzta alá Szijjártó Péter.

Horváth Tamás – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »