Juncker és Timmermans állítólag összevissza dicsérte a miniszterelnököt Brüsszelben

Juncker és Timmermans állítólag összevissza dicsérte a miniszterelnököt Brüsszelben

Az Európai Bizottság elnökével, Jean-Claude Junckerrel, valamint Frans Timmermans alelnökkel találkozott kedden Brüsszelben Viorica Dăncilă román kormányfő.

A kormány tájékoztatása szerint az EB elnöke és alelnöke üdvözölte a miniszterelnök „európai hozzáállását” és a román kormány támogató magatartását az európai projekttel szemben.

Hírdetés

A megbeszélések során szó esett az európai parlamenti választások eredményeiről is.

Juncker ugyanakkor köszönetet mondott Viorica Dăncilă miniszterelnöknek azért a „kiváló tevékenységért”, amelyet Románia eddig az EU Tanácsának soros elnökeként végzett, lezárva több mint száz iratcsomót, többek közt az Európai Határ- és Parti Őrségre, az Európai Munkaügyi Hatóságra és a Copyright-irányelvre vonatkozó feladatokat. Ugyanezt a hozzáállást várják el a soros EU-elnöktől a többévi pénzügyi kerettel és a 2019-2024-es stratégiai ütemtervvel kapcsolatosan is, tette hozzá az EB elnöke a kabinet közleménye szerint.

Az EB két vezetője ugyanakkor üdvözölte a román kormánynak azt a döntését, hogy nem folytatják az ellenérzéseket kiváltó módosításokat az igazságszolgáltatási rendszer terén, és ismét párbeszédbe kezdenek az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus kapcsán, hogy előrelépések történjenek az igazságügyi reform és korrupcióellenes harc útján – derül ki a közleményből. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »