Judapest, te csodás: a zsideszes hololuvnya lapja beszólt az ugyancsak tulajdonos fiacskának, hogy nem lesz ez így jó

Judapest, te csodás: a zsideszes hololuvnya lapja beszólt az ugyancsak tulajdonos fiacskának, hogy nem lesz ez így jó

És szemlézi mindezt a Zsindex talán leginkább ószövetségi kinézetű figurája… Íme hát:

Akár a sajtószabadság diadalaként is ünnepelhetnénk, hogy a tulajdonosváltása óta kormánypártivá vedlett Figyelő szerkesztőségi állásfoglalásban szólt be kisebbségi tulajdonosának, az LMP-s Ungár Péternek.

Az ügy előzménye, hogy az Echo Tv Troll című műsorában kormánypárti újságírók jobboldali lapok – a Magyar Nemzet és a Heti Válasz – megszűnésén kajánkodtak. Köztük volt Pindroch Tamás, a Figyelő belpolitikai rovatvezetője is.

Ungárnak ez – amúgy érthető módon – nem tetszett, ezért pénteken az alábbi posztot tette ki a Facebookra:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FUngarPeterLMP%2Fposts%2F968081063370521&width=480&show_text=true&height=470&appId

A Figyelő erre ma (nyilván eltartott pár napig egyeztetni a többségi tulajdonos Schmidt Máriával, hogy mi fér bele a véleményszabadság megvédésébe a saját fiától) azt reagálta, hogy megengedhetetlennek tartják "egy demokráciában, bármelyik oldal politikusától az ilyen nyílt színi fenyegetőzést".

Hírdetés

Szerintük az újságírók a szabad véleménynyilvánítás eszközével éltek, amiért csak diktatúrákban szokás őket megfenyegetni.

Alább olvasható a teljes szöveg:

VÁLASZ UNGÁR PÉTER ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ FENYEGETŐZÉSÉRE

Szerkesztőségi állásfoglalás.

A Figyelő szerkesztősége elfogadhatatlannak tartja, hogy a kiadójában kisebbségi tulajdoni hányadot birtokló Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő újságírókat fenyegessen meg. A politikus arra ragadtatta magát, hogy az Echo TV Troll című műsorának szereplőinek – köztük az általa is tulajdonolt Figyelő belpolitikai rovatvezetőjének – azt üzente, ha egyszer a NER-nek vége lesz, az ő oldaluk sem lesz méltányos, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. A képviselő a PestiSrácok Polbeat című műsorában tett kijelentése újságíró kollégánk elbocsátására vonatkozóan szintén átlépett egy határt.

Egy demokráciában, bármelyik oldal politikusától az ilyen nyílt színi fenyegetőzés megengedhetetlen. Az újságírók ugyanis csupán éltek a szabad véleménynyilvánítás eszközével, és ezért megfenyegetni őket csak diktatúrákban szokás. Reméljük, Ungár Péter csak az első felindulásában ragadtatta magát ilyen mondatokra, és a későbbiekben tartózkodni fog a hasonló megfogalmazásoktól.

Szerkesztőségünk miközben visszautasítja ezeket az állításokat, bízik abban, hogy a képviselő sokkal megfontoltabban és higgadtabban nyilvánul meg sajtóügyekben a jövőben. Ez neki, és pártjának is több hasznot hozhat majd. Ehhez, és parlamenti munkájához is sok sikert kívánunk neki!


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »