Jubileumi turnéra indul a Kor-Zár együttes

Jubileumi turnéra indul a Kor-Zár együttes

Jubileumi turnéra indul a Kor-Zár együttes Juhász Katalin2024. 10. 22., k – 17:10

Ma este Párkányban kezdődik, november 10-én Komáromban folytatódik a Kor-Zár verséneklő együttes jubileumi turnéja. A csapat idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját.

November folyamán a következő helyszíneken lépnek fel: 14. Dunaszerdahely, 15. Losonc, 24. Zselíz, 27. Tornalja. A koncertsorozat december 12-én folytatódik Érsekújárban és 30-án ér véget Érsekújvárban. 

Hírdetés

A Zsapka Attila és unokatestvére, Zsapka Zsolt által 1989-ben alapított csapat elsődleges célja az irodalom, a költészet népszerűsítése, beleértve a szlovákiai magyar szerzők (például Gál Sándor, M.Csepécz Szilvia, Z. Németh István vagy Kulcsár Ferenc) műveit is. 

„Ez nem egy népszerű műfaj, sokan vitatják is létjogosultságát – mi mégis úgy érezzük, hogy szükség van rá. Költészetünk kiváló neves poétáinak jóvoltából valójában egy kimeríthetetlen kincstár, ünneplésre méltó mérhetetlen gazdagság, melyet őriznünk és ápolnunk kell. Néhány pillanat erejéig újra meg újra a nap felé fordítani, megragyogtatni ezeket a kincseket egyáltalán nem rangon aluli, de nagyon is megtisztelő, teljes odaadást igénylő feladat.” – olvasható a Kor-Zár ars poetikájában. 

Az évtizedek alatt számos zenész megfordult az együttesben, nyolc albumot adtak ki, a legújabb megjelenés előtt áll. A zenekarvezető, Zsapka Attila énekes-gitáros emellett szólóban, illetve másokkal is gyakran fellép, és visszajáró zsűritagja a Tompa Mihály Országos Verseny énekelt versek kategóriajának.  


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »