Józsefvárosban megváltoztatnák a folyók sodrásirányát

Józsefvárosban megváltoztatnák a folyók sodrásirányát

Nem várunk könyöradományt a természettől!
Feladatunk elvenni azt, amit akarunk!

Ez egy ötvenes évekbeli magyar földrajztankönyvből származó micsurini idézet. Bizonyára hallottunk elképesztő törtneteket az egykori Szovjetunióval kapcsolatban, hogy meg akarták változtatni még a folyók sodrásirányát is. Zéró sikerrel, persze.

De hogy jön ide Józsefváros? Na jó, azért ilyennel nem próbálkoznak, de valamiképpen mégis ez jutott eszembe, mikor megláttam öles betűkkel a 444 alábbi címét:

Józsefvárosban megmutatnák a középosztálynak, hogy nem baj, ha cigány gyerekek is járnak az oviba

A csodás tervről azt írják, „közel százmillió forint uniós támogatást nyert a józsefvárosi önkormányzat az óvodai szegregáció csökkentésére. A nyolcadik kerület ellenzéki vezetői azt szeretnék elérni, hogy a középosztálybeli szülők is nyissanak az olyan óvodák felé, ahová most többnyire hátrányos helyzetű, akár roma vagy bevándorló gyerekek járnak. És fordítva: a kerület Nagykörúton belüli részén, a Palotanegyedben is megjelenjenek a nehéz helyzetű családok gyerekei.” 

Hogy mitől működne ez, mely még soha nem működött sehol, az jó kérdés, de úgy látják, a „szakemberek” vágják el a gordiuszi csomót. Erőss Gábor szerint a legfontosabb valahogy vonzóvá tenni a középosztálybeli szülők számára azokat az intézményeket, ahová most nagy százalékban járnak cigányok, úgy fogalmaznak, ”elsősorban a Magdolna és az Orczy negyed három óvodáját érinti, ahol 30 százalék körül lehet a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek aránya.”

Hírdetés

Olyasmikkel csábítanák a „középosztálybeli szülőket” (értsd: magyar szülőket), amiért máshol fizetniük kellene. Például ingyen angol- és informatikaoktatást szeretnének. Ez igazán jó üzlet: néhány ingyenes képzésért cserébe tegyék ki napi szinten fizikai agressziónak saját gyerekeiket. Hát, ez még a hülyének is megéri…

Komolyra fordítva a szót, valóban hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki ilyen helyekre járassa gyerekét, de ahhoz is, hogy valaki higgyen abban, egy-két ingyen képzésért cserébe majd tömegével jönnek oda, ahol 30% a cigányok aránya. Márpedig tényleg hiszik, mint mondják, „Erőss azért abban bízik, hogy néhány extra szolgáltatásal már meggyőzhetnék a jobb helyzetű szülőket: ne vigyék máshová a gyereküket. Erre ugyanis minden lehetőségük megvan. Az iskolákhoz hasonlóan az óvodák is kötelesek felvenni a saját körzetükben élő gyerekeket, de a fennmaradó helyeket máshonnan is feltölthetik. Ugyanígy a szülők is választhatnak a lakhelyüktől távolabbi óvodát, ha sikerül helyet találniuk.”

Leszámítva néhány vadliberális utópistát (bár lehet, hogy Magyarországon ilyen elvetemültek nincsenek még), akik leginkább saját gyerekeiket fogják büntetni, mely felháborító, de nagy tömegeiben a lőtéri kutyát nem fogja érdekelni az egész. Ebben hinni valóban alig kisebb baromság, mint a fentebb említett folyók sodrásirányának megváltoztatásában. Bár, jobban belegondolva, talán ez utóbbi tűnik kivitelezhetőbbnek…

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »