Jövőre is a III. ligában folytathatják a fülekiek

Jövőre is a III. ligában folytathatják a fülekiek

Lassan minden kérdőjel helyére pont kerül az alacsonyabb osztályú labdarúgó bajnokságokban Közép-Szlovákiában. A fülekiek Felsővízközön győzni tudtak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül megőrizték a III. ligás tagságukat. Az V. ligában még mindig nem dőlt el a bajnoki cím, az utolsó tornaljaiak szép győzelmet arattak a tótgyarmatiak ellen, az ajnácskőiek viszont megalázó játékkal egy hatost kaptak a málnapatakiaktól odahaza. A VI. ligában ezúttal is szinte számolatlanul potyogtak a gólok.

A III. liga 29., utolsó előtti fordulójában gyakorlatilag minden fontos kérdésre választ kaptunk. Az iglóiak az utolsó három percben megrázták magukat a rimaszombatiak ellen, s ezzel bebiztosították a bajnoki címüket, míg az utolsó poprádiak hiába győztek Kálnón, ugyanis az előttük állók, így a námesztóiak (Námestovo), a giráltiak (Giraltovce) és a fülekiek is győztek, így biztossá vált, hogy a Tátra alatti város csapata jövőre egy osztállyal alább folytatja.

Bari Jenő rimaszombati védencei ((Gregor–Oláh (65. Nemček), Vujošević, Ibos (85. Varga), Gembický, Ľupták, Juhász, Langa, Oluwaseun Japhet, Petrán, Koóš (46. Hazucha))) a listavezető otthonába látogattak, ahol a hazaiak közel 900 néző előtt bajnokavatásra készültek. A mindössze két rózsahegyi játékost bevethető batyiak szerették volna elrontani a hazaiak örömét, s már az 5. percben vezetéshez jutottak Juhász Csaba révén.

Igaz, a hazaiak öt percen belül egyenlítettek, de egészen a 88. percig maradt is az 1:1-es állás. A hazaiak óriási nyomását az utolsó pillanatokban siker koronázta, kétszer is bevették Gregor Krisztián kapuját, így az utolsó fordulótól függetlenül megnyerték a bajnokságot, s jövőre a II. ligában folytathatják.

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodó poprádiak 3:1 arányban győztek a Kálnó vendégeként, de mint kiderült, ez is kevés volt, ugyanis a hazai környezet előnyét kihasználták az előttük álló námesztóiak és giráltiak is, előbbiek a pompás tavaszi idényt felmutató varannüiakat (Vranov nad Topľou) verték 1:0 arányban, míg a giráltiak a veszeleieket (Oravské Veselé).

Hogy az utolsó forduló előtt ne kelljen izgulniuk, győzelemre volt szüksége a fülekieknek is, akik a felsővízköziek (Svidník) otthonába látogattak. A fülekieket ((Páriš–Krstich, Köböl, Metuk)) fűthette a visszavágás vágya is, ugyanis ősszel odahaza 3:1 arányú vereséget szenvedtek a felsővízköziektől. A mérkőzésen elejétől fogva látszott, hogy „csak” egy csapatnak van vesztenivalója, s ha nehezen is, de a 41. percben a kameruni Tangiri révén a fülekiek megszerezték a vezetést a keleti kisvárosban. A 60. percben a csapat ukrán légiósa, Lovinjuk tizenegyesből növelte a fülekiek előnyét, majd Tangiri újra betalált, sőt honfitársa Metuk is bevette az ukrán Kuchynskyj kapuját.

A hazaiak a mérkőzés vége felé szabadrúgásból szépítettek, de ez már egy cseppet sem csökkentette a fülekiek örömét, akik ezzel a győzelmükkel nemcsak kiharcolták a bentmaradást, hanem a táblázaton megelőzték a Bártfán csak döntetlenező losonciakat, s ha a búcsúfordulóban odahaza legyőzik a kálnóiakat, akkor őket is.

Hírdetés

A tavasszal kifejezetten gyengén teljesítő losonciak ((Jenčo–Kojnok, Suja, Daško, Lichý, Sučák (68. Kotora), Hulec, Budáč, Fabian, Pipíška, Oláh)) az ugyancsak nem túl acélos formát mutató bártfaiak otthonába látogattak, ahol az 58. percben Oláh góljával a vezetést is megszerezték.

A hazaiak ugyan 14 perccel később egyenlítettek, de az 1:1-es eredménnyel ezúttal mindkét csapat elégedett lehetett, főleg a losonciak, akik ezzel a ponttal bebiztosították maguknak a jövő évi III. ligás bérletüket. Mivel az iglóiak is győztek, hiába győzött az őket üldöző héthársi (Lipany) csapat Kassán a Slávia TU otthonában (4:2), a bajnoki cím számukra az idén már elúszott, ugyanis a 71 pontos iglói csapat a záróforduló előtt 5 pontos előnnyel vezeti a tabellát. A harmadik hely az 59 pontos varannóiaké, míg a negyedik hely a 47 pontos szinnaiaké (Snina). A rimaszombatiak 44 ponttal az ötödik helyen állnak, csak jobb gólkülönbségükkel előzik meg a kassaiakat, két ponttal a veszeleieket, míg hárommal a bártfaiakat. A fülekiek eddig megszerzett 28 pontjukkal feljöttek a 12. helyre, s egy ponttal előzik meg a losonciakat. A poprádiak – akiktől idény közben három pontot levontak – 22 pontosak, így már nem érhetik utol az előttük álló 26 pontos námesztóiakat.

Az utolsó, 30. forduló mérkőzéseit egységes időpontban, június 10-én, szombaton rendezik meg 17.00 órától. A Mindhárom csapatunk otthon búcsúzik el az idei évadtól, a fülekiek nógrádi rangadón a kálnóiakat, a losonciak a  kassai Slávia TU csapatát, míg a rimaszombatiak a bártfaiakat fogadják.

Az V. ligában ezúttal sem remekeltek csapataink. A 24. fordulóban négy csapatunk közül három kikapott, s a negyedik is csak azért szerzett három pontot, mert a tornaljaiak a tótgyarmatiakkal játszottak. A találkozóra szép számú, mintegy 350 néző volt kíváncsi, amelyen Duczman Tamás a 17. percben a hazaiaknak szerezte meg a vezetést. A vendégek még az első félidő lefújása előtt Gallo révén szabadrúgásból szépítettek, de a hazaiak nem adták fel, Bräuer szintén szabadrúgásból a második félidő elején újfent vezetéshez juttatta a hazaiakat, majd a mérkőzés végén Lovas találatával be is biztosították a győzelmüket. Az ajnácskőiek viszont ott folytatták, ahol legutóbb abbahagyták, annyi különbséggel, hogy ezútttal odahaza kaptak egy hatost a málnapatakiaktól (Málinec). A vendégek már a 2. percben vezetéshez jutottak, s a teljesen enerváltan, szétesően játszó hazaiak a 28. percig négy gólt inkasszáltak. Šťavina az 57. percben ugyan szépített, de a vendégek tíz percen belül újabb két gólt vágtak, így alakult ki a megalázó, 1:6-os vereség. A ragyolciak ezúttal a bajnoki cím sorsába szólhattak (volna) bele, de nem tették. Közel 200  néző várta a listavezető fehérkútiakat (Príbelce), akik a második félidő derekán kétszer is bevették a hazaiak kapuját, s mivel ezúttal szokásától eltérően Horváth Gábor sem talált be, a bajnoki címre pályázó vendégek elvitték a három a pontot. Mint utóbb kiderült, erre égetően szükségük is volt, mivel a mezőköziek (Medzibrod) nagy küzdelemben 2:1 arányban legyőzték a selmecbányaiakat, így továbbra is folyik a gyilkos harc a bajnoki címért. Nagy meglepetésre viszont a még szintén versenyben lévő poltáriak odahaza csak 2:2 arányú döntetlent értek el a kiesőzónában tartózkodó feketebalogiak ellen, úgyhogy a vendégek kétszer is vezettek, s Kulich szokásos góljai csak az egyenlítéshez voltak elegendőek. Ezzel a pontvesztéssel a poltáriak bajnoki reményei végleg elszálltak. Két fordulóval a vége előtt a táblázatot a fehérkútiak vezetik 57 ponttal az 54 pontos mezőköziek és az 52 pontos poltáriak előtt. A tótgyarmatiak 38 ponttal a hatodik, míg a ragyolciak 36 ponttal a hetedik helyen tanyáznak. A táblázatot a 16 pontos ajnácskőiek és a 15 pontos tornaljaiak zárják.

Az utolsó előtti, 25. fordulóban június 10-én, szombaton 15.30 órai kezdettel a selmecbányaiak a ragyolciakat fogadják, másnap 17.30 órától a tógyarmatiak a poltáriakat fogadják, míg az ajnácskőiek Nagykürtösön, a tornaljaiak pedig Zólyomlipcsén (Slovenská Ľupča) lépnek pályára.

A VI. ligában már hetekkel ezelőtt eldőlt minden, a losonctamásiak megnyerték a bajnokságot, ráadásul az utolsó négy meccsük közül három is a zöld asztal mellett dőlt el, az ellenfelek inkább maradtak a jól bevált 0:3-as eredménynél, s nem kockáztatták, hogy ennek többszörösét inkasszálják. Nem biztos, hogy jó ötlet volt a Közép-Szlovákiai Labdarúgó-Szövetség részéről, hogy mesterségesen töltötte fel a VI. liga mezőnyét, az utólag bejelentkezett csapatok (Bussa, Lukanénye, Dacsólám, Alsósztregova) nem sok vizet zavartak, sőt a bajnokság végére teljesen szétestek. Meglátszott ez a 24. forduló eredményein is, hisz két mérkőzés kivételével potyogtak a gólok, de csak az egyik kapuba. A két kivétel egyike az Ipolybalog–Óvár rangadó volt, amelyet a hazaiak Buriš 61. percben lőtt góljával nyertek meg, míg a másik a másik a bajnok losonctamásiak nyustyai vendégjátéka, amelyen ugyan a hazaiak már a 8. percben vezetést szereztek, de a vendégek megfordították a mérkőzés állását, s 2:1 arányban megnyerték a találkozót. A többi mérkőzésen nem voltak egy súlycsoportban a csapatok, de most legalább lejátszották őket. A felediek a dacsólámiakat (Dačov Lom) verték 6:1 arányban Andráši 3, Gibaľa, Rubint és Szabó Tamás góljaival. A hazaiak az első félidőben még csak 1:0 arányban vezettek, s a vendégek összeomlásához hozzájárult az is, hogy a bíró a 45. percben második sárga lapja után a vendégek játékosáét, Priškint kiállította. A bussaiak a nem túl acélos játékerőt képviselő alsósztregovaiakat látták vendégül, de a meccsre kilátogató mintegy száz nézőnek nem sok öröme volt a hazaiak játékából, a vendégek már 5:0 arányban vezettek, amikor a játékvezető megkönyörült rajtuk, s Barko tizenegyesből bevette a vendégek kapuját. A vége 6:1 lett oda.  Nem jártak jobban a lukanényeiek sem, akik Nagyrőcén kaptak egy hetest, míg a nényeiek részéről csak Klinko volt eredményes. Kiütéses győzelmet arattak az ipolynyékiek és a csábiak is, előbbiek odahaza játszva küldték haza egy hatossal (Fehér és Balogh 2-2, Czibulya és Nagy) a bozitaiakat, míg a csábiak az egykor sokkal szebb napokat látott tiszolciak otthonában játszottak a hazaiakkal macskaegérharcot.

Az öt vendéggól szerzői: Jakab 2, Malatinec, Kiss és Kotian.  Két fordulóval a vége előtt a 69 pontos losonctamásiak utcahosszal, 20 ponttal vezetik a mezőnyt az óváriak előtt. A harmadik csábiaknak 44, a negyedik feledieknek 43, az ötödik ipolybalogiaknak 42, míg a hatodik ipolynyékieknek 41 pontjuk van. A lukanényeiek 16 ponttal a 12. helyen állnak, míg a z utolsó bussaiaknak továbbra is csak két pontjuk van.

Az utolsó előtti, 25. fordulóban a losonctmásiak már szombaton, a nagyrőceiek elleni mérkőzéssel elbúcsúznak a közönségüktől,. Másnap a lukanényeiek az ipolynyékieket, az ipolybalogiak a tiszolciakat, az óváriak a bussaiakat (ha elutaznak egyáltalán) fogadják, míg a felediek Bozitára, a csábiak Dacsólámra utaznak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »