Jövőlátás

Pár éve egy cikkemben megemlítettem Gattyánt. Csak példaként. A vicces: azőta ennek súlya lett. Íme az említés:

Óvatosnak kell lenni a nem politikai hírekkel is! Mondjuk azt olvasom, hogy Gattyán György be fogja zárni belvárosi luxusáruházát. Na most, ez a hír így önmagában teljesen alkalmatlan felhasználásra. Ki ez a Gattyán, liberális-e vagy fideszes? – ez az első kérdés. Ha fideszes, akkor azt írom: íme még egy fideszes álüzletember, aki nem ért semmihez, s csak az Orbán-korrupció miatt dúsgazdag, Nem felejtem elmondani azt sem, hogy Gattyán kezdőtőkéje a pornó iparágból származik, azaz a nők megalázásából.Igenám, de ha Gattyánról kiderül, hogy liberális, akkor mindez stornó. Ez esetben azt írom: a saját erejéből, kemény munkával gazdaggá lett nemzetközi hírű, elismert üzletember kénytelen menekülni Orbán diktatúrája elől, ezért zárja be az üzletét. A pornóról ez esetben hallgatok, s ha mégis előjön a téma, azt írom: ez nem sért törvényt, egyetlen nő sem kényszerből pornózik.

Egyébként ami a Gattyán-üzletágat illeti, sose értettem hogyan lehetett ez sikeres. Alapvetően a Gattyán-alkalmazottak (mármint csak a nők, akik mutogatják magukat) olyanok, akik pornózni nem akarnak, de a modell szakma meg nem elégíti ki őket anyagilag. (Mielőtt valaki beleszólna: igen, van kemény pornó is Gattyánéknál, de nem az a fő műfajuk.)

Szerintem nagyon kétségbeesettnek kell lenni ahhoz, hogy valaki pénzt fizessen azért, hogy megnézhesse egy láthatóan erősen unatkozó fiatal nő vetkőzését, amint ezt úgy hajtja végre, mintha napi 8 órás munkaidőben ülne egy hipermarket pénztárában. Lehet, hogy bennem van a hiba, de az ilyesmi engem nemhogy nem serkent szexuálisan, hanem fordítva hat: lebeszél a témáról.

Gattyán végülis nem a nőket zsákmányolja ki főleg, hanem az emberi hülyeség vámszedője.

Hírdetés

Bár pornóval sosem foglalkoztam, a szoft erotikus üzletággal volt kapcsolatom egy időben. Akkor és ott döbbentem rá az üzletág belső ellentmondására, hogy kétféle modell van:

  • a profi modell, aki pénzért csinálja, ez viszont az egész fényképezkedést rutinná teszi, s a végeredmény előbb-utóbb egy unatkozó nő, bármilyen profi is az egész fényképezés, akin látszik a munkaundor: a fotómodellség ugyanúgy unalmas munkává változik idővel, mint minden más munka,
  • az amatőr modell, aki kedvtelésből vagy barátja-férje kedvéért modellkedik – ő természetes látvány, nem unalmas, de viszont ezt ingyen csinálja, azaz nem alkalmas üzleti modellként.

Manapság a neten persze van a kettő keveréke is: amatőrök, akik pénzt is kérnek. Ez azonban mindig csak zsebpénz, akkor is, ha az emberek mást hisznek.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »