Jövő évtől a gyógyszertárakban is kaphatunk védőoltást

Jövő évtől a gyógyszertárakban is kaphatunk védőoltást

Nyitókép: SITA

A védőoltások hamarosan a gyógyszertárakban is elérhetőek lesznek, jelentette ki ma sajtótájékoztatóján Ondrej Sukeľ, a  Szlovák Gyógyszerészeti Kamara (SLeK) elnöke.

Elmondta, hogy az erről szóló jogszabály az idei évtől teszi ezt lehetővé, a vonatkozó előírások megalkotása azonban még várat magára. Sukeł úgy véli, hogy a jövő évtől a gyógyszertárakban mindennapos lesz az oltás. Kiemelte, hogy Angliában már 20 éve végeznek védőoltásokat a patikákban, az Európai Unió 15 országában működik ez a védőoltási módszer.

Hírdetés

Sukeľ szerint a pozsonyi megyei önkormányzati is hozzájárult ahhoz, hogy Pozsonyban elinduljanak a védőoltások a patikákban.

A Szlovák Epidemiológiai és Vakcinológiai Társaság elnöke, Zuzana Krištúfková elsősorban a várandós nőket és a krónikus betegeket invitálja oltásra, akik nemcsak magukat, hanem gyermekeiket is megvédhetik így a védőoltással.

Kiemelte az influenzával szembeni védekezést, mely elsősorban az idősek életét veszélyezteti. Mint elmondta, az influenza elleni védőoltás az egészséges öregedés záloga.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »