Jövő évtől 180 ezren váltanak egészségbiztosítót

Jövő évtől 180 ezren váltanak egészségbiztosítót

Jövő évtől 180 ezren váltanak egészségbiztosítót. Több biztosítottja lesz a Dôvera és az Union magán egészségbiztosítónak, míg az állami Általános Egészségbiztosító (VšZP) ügyfeleinek száma csökken. Ez következik az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) által közzétett, a viszontbiztosítás előzetes eredményeiből.

A biztosítottak érkezésének és távozásának figyelembevételével a Dôverának összesen 13 250 új biztosítottja lesz, míg az Unionnak 6 701. Ezzel ellentétben az Általános Egészségbiztosító (VšZP) ügyfeleinek száma 19 951-el csökken.

Az ÚDZS a jövő év elejétől 213 395 egészségbiztosító-váltási kérelmet tart nyilván. Eddig 180 399 kérelmet fogadtak el ideiglenesen, 32 996-ot nem.

A biztosítottak számának csökkenése ellenére az állami VšZP üdvözölte a viszontbiztosítás eredményeit. Kiemelte, hogy az új évtől több mint 60 000 új biztosítottja lesz.

  „A VšZP továbbra is Szlovákia legnagyobb egészségbiztosítója. Az új évtől 61 288 új biztosítottat fogadunk, ami csaknem 12 százalékos növekedést jelent a tavalyi viszontbiztosítási időszakhoz képest“

– összegezte a biztosító.

Az eredményeket a Dôvera is üdvözli, amely 71 514 új biztosítottat fogad az új évtől.

Hírdetés

  „Nagyon örülünk, hogy az elmúlt viszontbiztosítási időszakban több mint 70 ezer új biztosított választotta a Dôvera egészségbiztosítót. Másrészt sajnáljuk, hogy egyes ügyfeleink úgy döntöttek, hogy átállnak a konkurenciához“

– reagált a biztosító.

Ugyanilyen pozitív eredményeket értékelt az Union egészségbiztosító, amelynek 47 597 új biztosítottja lesz.

„Az Union egészségbiztosító idén is növelni tudta biztosítottjainak számát. Ezt igazolják a mostani viszontbiztosítási kampány eredményei is, amelyek alapján több mint 47 ezer új ügyfelet fogadunk. Január 1-jétől az Union csaknem 650 000 biztosított egészségügyi ellátását fogja biztosítani“

– mondta a biztosító.

Az adatok azt mutatják, hogy Szlovákia legszegényebb településein öt év alatt csaknem 60 ezer biztosított váltott egészségbiztosító háromszor vagy annál többször. A legintenzívebb viszontbiztosítással rendelkező települések között az Ólublói járásban található Kislomnic (Lomnička) község dominál, itt ugyanis a falu lakosságának 40 százaléka háromszor vagy többször váltott biztosítót. Őket a Varannói járásban található Kisszabados (Ruská Vola; 34 százalék) és a Rimaszombati járásban található Gömörlipóc (Lipovec; 33 százalék) követi.

A polgároknak évente egyszer, szeptember 30-ig van lehetőségük egészségbiztosítót váltani.  Az egészségbiztosító-váltás a következő év januárjától érvényes.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »