Jót tenni jó – Karitászönkénteseknek tartottak képzést az Egri Főegyházmegyében

Jót tenni jó – Karitászönkénteseknek tartottak képzést az Egri Főegyházmegyében

Az Egri Főegyházmegye területén a Katolikus Karitász 67 plébániai karitász csoporttal, összesen 910 önkéntessel van jelen a rászorulók, nagycsaládosok, egyedülállók mindennapjainak megkönnyítésében. A csoportok képviselői évente két alkalommal találkoznak, hogy átbeszéljék az aktuális feladatokat. Legutóbb szeptember 17-én gyűltek össze.

A csoportok képviselői legutóbbi találkozójuk alkalmával áttekintették a segélyezési területeket, gyűjtési akciókat, különös tekintettel az orosz–ukrán háború miatt nehéz helyzetbe került, hazájukat elhagyni kényszerült menekültekre vonatkozóan. A karitász országos központja az elmúlt időszakban hétről hétre küldött segítséget a kárpátaljai karitászszervezeteknek az ingyenkonyhák fenntartására, valamint a belső menekültek ellátására. A segélyszervezet Budapesten Integrációs Központot nyitott, ahol segítséget adnak a lakhatáshoz, a munkahelykereséshez, az ügyintézéshez, a gyermekek iskoláztatásához, hogy a támogatottak mielőbb beilleszkedjenek és önálló életet kezdjenek Magyarországon.

Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitasz igazgatója tájékoztatta az önkénteseket a jelenleg zajló programokról, valamint a mindannyiunk által tapasztalható gazdasági válsággal járó kihívásokról.

Hírdetés

A téli időszak kiemelt eseményei közé tartozik a Szent Erzsébet-napi ünnepség, valamint a Tárjátok ki a szíveteket akció. Utóbbiba az általános és középiskolás diákokat is sikerül bevonni a Legyél te is Mikulás, az Angyalbatyu és az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű programok által. A találkozó végén a tízéves Caritas Juniorral kapcsolatban hallhattak tájékoztatást az önkéntesek.

Forrás és fotó: Pap Ildikó/Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »