Jópofa karikatúrát közölt egy kanadai lap Zelenszkij tarhálásáról – de már bocsánatot kértek az antiszemitizmus miatt

Jópofa karikatúrát közölt egy kanadai lap Zelenszkij tarhálásáról – de már bocsánatot kértek az antiszemitizmus miatt

„A hét elején közöltünk egy karikatúrát, amely Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt ábrázolta, amint Joe Biden amerikai elnök zsebében turkál. A karikatúra nem felelt meg a szerkesztési elvárásainknak, hibáztunk, amikor lehoztuk, és elnézést kérünk” – olvasható a tömör közlemény a Toronto Sun oldalán, melyet a Mandiner szemlézett.

A szerdán megjelent karikatúra azt ábrázolta, hogy Zelenszkij elemeli a pénztárcát Biden nadrágjából, miközben a pár karonfogva sétál. Mindez nem sokkal azután történt, hogy az ukrán elnök Washingtonba utazott, ahol országának kért újabb támogatást.

Még Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is megszólalt az ügyben, szerinte a rajz „az antiszemitizmust” népszerűsíti.

Hírdetés

A Toronto Sun pedig levonta a konzekvenciákat: az újság ígéretet tett arra, hogy sem a karikatúra, sem a készítője nem jelenik meg többet a lapban.

„A karikatúra tévesen azt sugallta, hogy az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyek lopást jelentenek. Ez sértő volt az ukrán származású kanadaiak és minden ukrán számára, akik a létükért vívnak harcot az orosz agresszió ellen. (A karikatúra) Zelenszkij ábrázolásában antiszemita sztereotípiákat használt. Ez sértő volt a zsidó származású kanadaiakra és a zsidó népre nézve, amelynek jelenleg a globális antiszemitizmus újabb hullámával is szembe kell néznie” – írja bocsánatkérésében a főszerkesztő, Adrienne Batra.

Kanadában néger házelnök megválasztásával "tették jóvá" a "nagy Waffen-SS-szégyent"

Waffen-SS-veteránnal várták Zelenszkijt Kanadában – Peszkov jobban felkapta a vizet, mint az ukrajnai zsidó elnök


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »