Jönnek az egységes villanyszámlák

Jönnek az egységes villanyszámlák

Az Országos Energiaügyi Hatóság (ANRE) javaslatára márciustól minden szolgáltató kötelezően egységesíti számláit, így a fogyasztók nemsokára újdonságokat fedezhetnek fel  többek között a villanyszámlákon is.

villanyszamla AB-3_b

Hírdetés

„A cél a fogyasztók hatékonyabb, részletes tájékoztatása, hogy pontosan értsék, mi után fizetnek, mekkora a havi fogyasztásuk” – magyarázta a kezdeményezés fontosságát Emil Calotă, az ANRE alelnöke.

Claudia Lesovici, az Electrica Furnizare szóvivője ugyanakkor kérdésünkre elmondta, az új villanyszámlák a kiegyenlítő leolvasás időszakára vonatkozó információk mellett tartalmazni fogják nemcsak az előző havi, hanem a korábbi év azonos időszakában mért fogyasztást is.

Ezáltal egyértelművé válhat az ügyfeleknek, hogy mennyit fogyasztottak, könnyebben megérthetik az energiaárakat, a teljes kifizetendő összeget, illetve hogy miként léphetnek kapcsolatba a szolgáltatóval. A szóvivő szerint ezután könnyebbé válik az adatok és a fogyasztás összehasonlítása, főként ha az ügyfél több villamosenergia-szolgáltatóval kötött szerződést.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »