Jönnek az adócsaló étel- és italautomaták

Jönnek az adócsaló étel- és italautomaták

A Nemzetgazdasági Minisztérium az automatákat is bekötné a NAV-hoz, ne seftelgessenek már feketén a gépek, na jó, az üzemeltetőik. A szakértő szerint viszont a tervezet hiányos, ezért nőni fog a feketegazdaság, írja a Világgazdaság.

Hírdetés

 
 
A tervek szerint a bekötés január 1-jével történne meg, az automaták forgalmáról szóló adatokat egy, a gépekbe épített automata felügyeleti egység fogja rögzíteni és elküldeni a NAV-nak, legfeljebb 60 perces késedelemmel.
 
Az automatákat üzemeltető cégeknek kötelező lenne majd szerződést kötni a lebonyolításért felelős céggel, ami beszereli a felügyeleti egységet. Ilyet persze csak olyan cég csinálhat majd, ami engedélyt kap a kormánytól. (Felkészül: Seszták, Mészáros, Ciprus.)
 
Szöllősi Balázs, a Magyar Ital- és Áruautomata-szövetség elnöke szerint a rendelettervezetből kimaradtak azok a pontok, amelyekben megállapodtak a minisztériummal, így szerinte növekedni fog a feketegazdaság az automatapiacon, csökkennek az állami bevételek és számolni kell a bevezetési problémákkal, mint az online pénztárgépeknél.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »