Jönnek a férgek, a kukacok

Jönnek a férgek, a kukacok

A liberálisok azt kérik: fogyassz lárvákat, és gyerek helyett tarts kutyát!

 

Régebbi Tankcsapda-szám címe ez. Jönnek a férgek. Tényleg jönnek. Sőt, itt is vannak a tányérunkon. Most már férgeket kell ennünk, ha jót akarunk magunknak meg Földanyának. Férgeket, lárvákat, hernyókat. Meg porított tücsköt. Egyelőre csak melegen ajánlják nekünk a fogyasztásukat, hogy – úgymond – megmentsük a bolygót. Ám biztosak lehetünk benne, hogy a szokásos folyamatábra szerint előbb-utóbb megkísérlik majd kötelezővé tenni. Gyanítom, hamarosan megjelennek az első „civil” élelmezésügyi tanácsadók az óvodákban, iskolákban, hogy lebeszéljék gyermekeinket a húsevésről. Azt javasolják majd a kicsiknek: rágcsáljanak inkább párolt kukacot, marinált levéltetvet, mert csak akkor lehetnek felelősségteljes, jó emberek. S a kicsik hallgatnak majd rájuk, hiszen a legtöbb gyermek jó akar lenni.

(Szerintem előbb-utóbb óvónénikre sem lesz szükség: a táplálkozási szakértők meg a „drag queen”-ek napi rutinja után idő sem marad rájuk. Mehetnek kapálni a hernyóültetvényre.)

Olvassunk haladó szakirodalmat! „Tizenkétezer forintba kerül egy kiló tücsökliszt, de nagyon egészséges” – susogja a Telex. A gondosan fölépített fogalmazás először fölvillantja a sivár jelent, az elavult gondolkodást Nagy István agrárminiszter képében, aki azt merte mondani, miután az Európai Unió tagországai­ban négy rovar élelmiszercélú felhasználását engedélyezték: „Nem szorulunk rá a kukacevésre”. Továbbá: „veszélybe kerülhetnek a hagyományos táplálkozási szokásaink” és „a magyar emberek nem akarnak rovarokat enni”. Ám a Telex szerint meg kell haladnunk ezt a gondolkodást, a „hagyományos táplálkozási szokásokat” meg úgy általában az elmaradott Nagy Istvánokat. Tudniillik komoly szakértők (akik biztosan nem szerepelnek egyetlen lárvagyár fizetési listáján sem!) úgy nyilatkoztak a Deutsche Welle német propagandacsatornának: „a rovarok a jövő élelmezésének kihagyhatatlan részei lesznek, mivel fogyasztásuk egészséges, tartásuk és feldolgozásuk pedig jóval környezetbarátabb, mint a jelenlegi haszonállatok többségének”.

Ennyiből is sejthető: valakik befektettek némi pénzecskét a lárvaiparba, és a gyors megtérülés reményében szorgosan íratják a píárcikkeket az erre kapható betűvető zsoldosokkal. Ha a tájékoztatás lett volna a cél, esetleg beszélhettek volna olyan szakértőkkel is (akadnak), akik szerint a csúszómászók fogyasztása nem biztos, hogy annyira jó ötlet. De a cél – persze – nem ez, hanem hogy föllendüljön a lárvaüzlet, hogy mihamarabb elkezdd két pofára tömni az ágyi poloskát vagy bármit, amit ezek eléd tolnak.

 

Eleink a jószágaiknak különb étket adtak, mint amivel korunk liberálisai minket etetnének.

„Az Agrártudományi Egyetemen már vizsgálják, hogy hogyan lehet rovarőrleményekkel sütni-főzni, és megalakult az első olyan magyar cég, amely takarmányozási céllal tenyészt és dolgoz fel fekete katonalegyet. A Grinsect üzemé­ben jelenleg napi 200 kilogramm katonalárvát tudnak előállítani, de idén megnyílik a nagyobb üzemük is, amelyben már napi három tonna élő lárva felnevelésére lesznek képesek” – zárul a Telex „tudományos” irománya. Napi három tonna – remek! Vagyis minden telexesnek jut napi egy kiló légylárva. Hogy is mondják? „Az vagy, amit megeszel.” Ha ez igaz, akkor Fábián Tomiék hamarosan zümmögni fognak.

Hírdetés

„De te az orrodig se látsz, / Neked jó a McDonald’s, / Neked elég a Coca-Cola, / Te ugyanúgy tehetsz róla, / Hogy átb…sznak a reklámmal, / Ezzel az Amerika-lekvárral, / Ezzel a műanyag élettel, / Ahol annyi ember téved el” – üvölti a Tankcsapda. Így van ez. S azok, akik pár hete megkezdték a balatoni lángos elleni hergelést („Juj, de drága lesz!”), ugyanazok most ártatlan képpel magyarázzák, miért papizzunk tizenkétezerért rovarőrleményt.

A történésekre a humorvilág is fölfigyelt. – Leszállhatunk már a Földre? – kérdezi egy földönkívüli a társát. Mire a válasz: – Nem, még túl korai. Jelenleg az időjárást próbálják megváltoztatni a bogarak fogyasztásával…

Valahol, persze, nemcsak vicces, hanem szomorú is az egész. Figyelni, hogyan múlik ki egy egykorvolt magas műveltségű civilizáció, hogyan ugrik fejest dalolva a reterátba. Szemlézni a napi őrültségeiket. Na, ma ki mondott nagyobb bolondságot? Von der Leyen, a német zoofílok, a holland zöldek, esetleg a 444? Vagy holtverseny lesz, mint általában? Hisz’ szegről-végről egy halmazt alkotnak. Való igaz, tizenöt-húsz éve is megesett sok bornírtság, de úgy rémlik, mintha könnyebb lett volna félreugrani előlük. Most viszont akármelyik fősodratú média csatornafedelét emeljük föl, egyből elsodor minket a hülyeségár.

„Gyereket soha nem akartam, de a kutyámért a végletekig hajlandó vagyok elmenni” – hirdeti címében a 444 „tudományos” nyúlványa, a Qubit. Ennyiből nagyjából sejthető is a beltartalom. Olvassuk csak! „Nem akarom, hogy még egy szörnyeteggel több legyen a világon. […] Igyekszem felelősségteljesen élni, olyanokat szeretni és félteni, akik viszonozzák, meghálálják. Van elég ember a világon, és minél több van, annál gyengébb a minőségük.” Vagy: „Afféle költség-haszon elemzést végeznek, amiből többnyire a kutya kerül ki győztesen. A szakirodalomból és a mi felmérésünkből is teljesen egyértelműen kirajzolódik, hogy a kutya azért van előnyösebb pozícióban, mert sokkal kevesebb érzelmi és anyagi befektetést igényel.” (Ismerősöm erre annyit mondott: „Mondjuk a költség-haszon elemzésben egy kommunista is esélytelen egy emberrel szemben.”)

Íme, a Soros-blog fő üzenete: ne vállalj gyermeket, anyagilag nem éri meg, tarts helyette kutyát! (S – a Telex föntebbi intelmei alapján – a kutyát se hússal, hanem lárvaporokkal etesd, különben Földanya meghal.) Nyilván, a költség-haszon elemzés szerint az a legkifizetődőbb, ha az emberiség most azonnal kihal. Ezt kell tenni, a liberálisok logarléccel kiszámolták. S ők maguk mindjárt be is mutatják, hogyan kell nem szaporodni. Akármennyi családtámogatást ígér is nekik a gonosz Orbán, akkor sem szülnek erre a bolygóra, ennek a Fidesznek gyereket! Hát: hajrá!

Még egy friss hír a végére. „Belgiumban hamarosan többször is lehet nemet és nevet változtatni.” A roppant haladó országban 2018 óta szabad a „nemváltoztatás”, ám alávaló módon eddig nem engedték, hogy többször is megtegyék ezt azok, akik nem férnek a bőrükbe. A törvénymódosítással végre megszűnik a visszavonhatatlanság, mostantól a váltás egyszerű eljárásban, egyetlen nyilatkozattal módosítható lesz. Ha valaki meggondolta magát, akár többször is. Páros héten fiú lehetsz, páratlanon hermafrodita. Hétvégére pedig fésűs kagyló. A haladás nem állhat meg!

Fönti esetek az összefoglaló néven balliberalizmusnak nevezett gondolkodási torzulás – hogy ne mondjam: elmebaj – tünetei. A kényszeres újítási paranoia miatt szétverni mindent, ami évezredekig jó volt, szép volt, működött. Ha a földet ki kell dönteni a sarkából, ha mindent föl kell forgatni, mert semmi sem jó, az egyúttal azt is jelenti, hogy eleink sok ezer évre visszamenőleg mind tök hülyék voltak, hogy úgy éltek, ahogy. Csak korunk tücsöklisztfogyasztói a helikopterek.

Egy Bene Zoltán íróval készült interjút olvasok lapunkban. Ezt szánom zárszónak. „Mindenképp egy korszak végén járunk. Egyrészt naivitás, másrészt nagyképűség azt gondolni, hogy – az eddigi összes civilizációval ellentétben – a mostani, a modern nyugati örök érvényű lesz. Látszanak is a válságtünetek. Az egyik legszembeötlőbb, amely minden nagy civilizáció alkonyát jellemezte, a demográ­fiai. Amikor a civilizációt alkotó népesség már az önreprodukcióra sem képes. Ez is minden egyes korábbi nagy civilizációnál bekövetkezett. A Római Birodalom végnapjaiban, az ókor végén, a középkor hajnalán a pápák apácarendeket oszlattak fel, annyira kevés gyerek született. Ugyanez a maja civilizációnál rendkívül látványos, hiszen ezt sem járvány, sem háború, sem hódító, sem egyéb külső hatás nem erodálta, egyszerűn az elaggás szüntette meg. Eljutott a civilizáció arra a pontra, amikor már nem volt elég embere ahhoz, hogy fenntartsa a technológiát. Mi is az aggkorba értünk a civilizációnkkal. Azt gondolom, amit Os­wald Spengler írt meg: a civilizációknak is olyan életciklusaik vannak, mint az emberi életnek. Van gyerek-, felnőtt- és öregkoruk. És meg is tudnak halni.”

Borítókép: a Little Food tücsöktenyésztő belga vállalkozás egyik tenyészpéldánya a cég brüsszeli telepén 2017. június 9-én, az ötszáz négyzetméteren kialakított üzem megnyitását megelőző sajtónapon. A tulajdonosok reményei szerint a törzsállomány pár éven belül eléri a havi három tonnás termelési hozamot. Az emberi fogyasztásra szánt, szárított formában forgalmazott rovarokat szendvicsekhez, pástétomkészítéshez vagy önmagukban fogyasztva ajánlják (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Pilhál Tamás – www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »