JÖN! Százmilliókkal károsította meg az államot a Fidesz-politikusok által kedvelt éttermet működtető vállalkozó

JÖN! Százmilliókkal károsította meg az államot a Fidesz-politikusok által kedvelt éttermet működtető vállalkozó

Miközben milliókat fizetett az államadósság-csökkentő alapba, az elmúlt években százmilliókkal károsította meg az államot az a nyugat-dunántúli vállalkozó, aki nagy forgalmú éttermet és két hotelt működtet. Az éttermet előszeretettel látogatják kormánypárti politikusok.

Hosszú évek óta csupán minimálbérre jelenti be alkalmazottait az a nyugat-dunántúli vállalkozó, aki nagy látogatottságú éttermet és két hotelt üzemeltet. A munkavállalók persze nem nélkülöznek, sőt, meglehetősen jól keresnek, hiszen a minimálbér nettó összegét havonta több százezer forintokkal egészíti ki számukra az ismert üzletember – zsebbe, a járulékok és adók megfizetése nélkül. A költségvetési csalás által okozott kár több százmillió forintra tehető.

Hírdetés

Az államkasszát rendszeresen üzletszerűen megkárosító üzletember egyébként igen „érzékeny” az ország problémái iránt: korábban több millió forintot fizetett be az államadósság-csökkentő alapba.

A költségvetési csalás szépen hozhat a férfi konyhájára: ő maga Porsche Cayenne, felesége pedig a legújabb típusú Mercedes gépkocsival intézi a cég ügyeit, továbbá több ingatlan tulajdonjogát birtokolják.

(A gazdasági bűncselekmény-sorozat részleteiről hamarosan olvashatnak a Privát Kopó bűnügyi portálon!)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »