Jön két Maccabi-kompatibilis KRESZ-módosítás – mindent alárendelnek nekik…

Ezután tábla jelzi majd a közlekedőknek a templomot, akár a vallási szertartások időpontját is, továbbá a kiemelt sporteseményeket kiszolgáló járművek a buszsávban is haladhatnak majd.

A Magyar Közlönyben megjelent KRESZ-re vonatkozó új rendeletmódosítást a Napi.hu szúrta ki. Eszerint bevezetnek két új jelzőtáblát, mindkettő két barna alapszínű lesz, az egyik templomra, a másik a vallásgyakorlásra rendelt más helyre fot mutatni.

Hírdetés

A tájékoztató tábla kiegészítő jelzőtáblájának felirata utalhat a vallási közösség nevére, az általa használt épület nevére és az általa végzett vallásos szertartások időpontjára is.

A másik változtatás szerint pedig a nemzetközi sportszövetség sporteseményeinek alkalmával, a nemzetközi sportesemény szervező bizottsága közreműködésével kijelölt jármű az autóbusz forgalmi sávban is közlekedhet a jövőben. Ehhez a járműre matricát kell majd felhelyezni, ezekről pedig kormányhatározat intézkedik.

Ugyancsak ebben a Magyar Közlönyben meg is jelent egy ilyen határozat, amely mellékletében szerepel az a matrica, amelyet az idén Budapesten megrendezendő Maccabi Európa Játékok alkalmával viselhetnek a buszsávot használó járművek – írja a lap.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »