Jön az orosz válasz az „ukrán” F-16-osok bevetésére

Jön az orosz válasz az „ukrán” F-16-osok bevetésére

Az oroszok továbbra is meg akarják őrizni légifölényüket az ukrajnai harctéren, ellensúlyozva az nyugatiak által Ukrajnának átadott F-16-osok jelenlétét – írja az Army Recognition.

Az oroszok több Szu-34-es vadászgéppel bővítik a flottájukat, és nem most kezdik a gyártást, hanem az első példányokat már le is tesztelték, így lényegében hamarosan bevethetőek lesznek a harctéren.

A Szu-34-es az orosz légierő egyik legmodernebb gépének számít, ami szárazföldi, tengeri és légi célpontok ellen is kiválóan alkalmazható, ráadásul nagy távolságokban is bevethető, ami az ukránok nagy hatótávolságú (nyugati) rakétái miatt fontos szemponttá vált.

Hírdetés

A gép egyébként maximális sebessége 1900 km/óra és 17 ezer méteres magasságban is képes csapásra. Kétfős legénység irányítja, nettó tömege 20 tonna, a maximális bevetési tömege 45 tonna.

Az ukrajnai fronton rendszeresen bevetik a Szu-34-eseket, ám a nyugati légvédelmi rendszerek több példányt is leszedtek már, így az oroszok az F-16-osok megjelenése nélkül is rá voltak kényszerülve a veszteség pótlására.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »