Jön a XII. Bősi karácsonyi kézműves vásár

Jön a XII. Bősi karácsonyi kézműves vásár

Tucatszorra rendezik meg Bősön a karácsonyi kézműves vásárt a helyi művelődési központban, idén 2023. december 2-án. Az évente megvalósuló esemény a népi hagyományok, a képző- és iparművészet és a környezettudatos értékteremtés, illetve a közösségépítés jegyében zajlik.

A helyszínen közel 40 helyi kézműves, termelő és képzőművész portékáiból válogathatnak az érdeklődők, a vásár mellett számos program várja kicsiket és nagyokat. A forralt bor illata és zamata, továbbá a zenés adventi légkör ideális ráhangolódást biztosít a karácsonyra december első szombatján délelőtt 10-től este 5 óráig.

A vásár története 2010-ben indult az akkoriban még működő Art Galériában, ahol egy kisebb karácsonyi vásárt szerveztek helybéli profi és amatőr művészek alkotásaiból. Az évek során a rendezvény fokozatosan bontakozott ki, egyre nőtt és fejlődött, amelyet a Csemadok, Bős város és szponzorok jelenleg is támogatnak. A későbbiekben a kézműves vásár Nagy Anikó Csemadok elnök segítségével a szervezet klubjában valósult meg, majd 2018-tól a Bősi Művelődési Központ vált megszokott helyszínévé az akkorra már hagyománnyá vált rendezvénynek. A kézművesek és termelők köre is bővült a környékbeliekkel, és a kínálat is finomodott. Ma már sokféle, egyedi és minőségi portéka közül válogathatnak a látogatók”,

tudtuk meg a szervezőktől.

Hírdetés

A hagyományos ínyencségek mellett, mint a mézeskalács, a házi lekvár, a termelői méz, a különféle sütemények, sült gesztenye, kürtőskalács és friss lángos, egyéb kulináris finomságok is terítékre kerülnek. A szervezők elmondása alapján valódi műalkotásokból is válogathatnak az érdeklődők, továbbá ízlésesen keretezett festményekből, grafikákból, textil képekből és változatos stílusú kerámiákból. Nem lesz hiány dizájnos táskákból és kiegészítőkből sem, de megtalálhatóak majd gyógynövényes készítmények, vegyszermentes házi kozmetika, natúr növényi díszek, horgolt és varrott kézimunkák, faragott gyertya és íjászfelszerelés is.

Nemcsak a gyermekeket, de akár a felnőtteket is várja alkotóműhely, élményagyagozás, azaz a korongozás bemutatása, továbbá a győri Hangraforgó együttes koncertjére is sor kerül. Heizer Zoltán egy hangulatos háttér előtt fényképezi majd az érdeklődőket, lesz könyvvásár, forralt bor. Népviseleti bemutatót tart a helyi Aranykert néptánccsoport, végül a Zöld Csillag amatőr színtársulat tagjai, Beke Lili, Nagy Dóra, Nagy Tamás, Nagy Gábor, Szombathelyi Veronika és Zsigrai Klára adnak elő karácsonyi dalokat.

A szervezők szeretettel várják mindazokat, akik szeretnének egy kellemes napot eltölteni karácsonyra hangolódva, és megvásárolni szeretteiknek az ajándékokat.

Program: 13:30: Aranykert Néptánccsoport népi viseletek és táncok bemutatója 15:00: Végire jár az esztendő – a győri Hangrafogó együttes adventre hangoló zenés műsora 16:30: Ünnepi dalok a  Zöld Csillag színtársulat előadásában: december 1-jén 16:30-tól

A vásárral kapcsolatos történéseket ezen a linken követhetik figyelemmel.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »