Jön a hideg: mínusz 15 fok és havazás várható

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -12 fok között, az északi völgyekben azonban -15 fok körül alakul. Pénteken a keleti országrész kivételével már hószállingózás, kisebb havazás is valószínű. 

Éjszakára mindenütt kiderül az ég, csütörtökön pedig inkább csak a Dunántúlon zavarhatja kevés felhő a napsütést, csapadék nem várható. Az északkeleti szelet eleinte többfelé élénk széllökések kísérik, de csütörtökön a délkeletire forduló szél csak a Kisalföldön élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között, az északi völgyekben azonban -15 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1 fok körül valószínű.

Hírdetés

Pénteken megnövekszik a felhőzet, a keleti országrész kivételével pedig hószállingózás, kisebb havazás valószínű. Ezt követően is nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, elsősorban vasárnap és hétfőn lehet több helyen hószállingózásra, havazásra számítani, legnagyobb eséllyel a délnyugati országrészben.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak első felében többnyire -5 és -10, majd -2 és -7 fok között várható, de a gyengén felhős, havas tájakon ennél több fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +1 és -4 fok között alakul.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »