Jól rendbe tették az egészségügy szénáját – a bel-budai Kapás utcai rendelőintézetben is

Jól rendbe tették az egészségügy szénáját – a bel-budai Kapás utcai rendelőintézetben is

A Budapest II. kerületi Kapás utca 22. szám alatti rendelőintézetben nem éppen kellemes meglepetés érheti azokat a betegeket, akik az egészségügyi intézet kartonozójában a szemészeti szakrendelés egyik orvosához szeretnének előzetesen bejelentkezni. Merthogy a szemészetre beutaló nem szükséges, de időpontot előzetesen kell kérni. Időpont viszont erre az évre már nincs.

A napokban a fentebb említett rendelőintézet kartonozójában a szemészeti szakrendelésre szerettünk volna időpontot kérni, ám az ablak mögött ülő, egyébként udvarias hölgy közölte, hogy már csak 2020. januárra (!) lehet majd időpontot kérni. De a jövő esztendő elejére sem most, hanem majd egy későbbi időpontban. Érdeklődésünkre azt is megtudtuk, hogy erre az évre az időpontok kiadása szeptember 16-án kezdődött, s a nagy érdeklődés következtében már el is fogyott, azaz 2019-re már betelt a Kapás utcai szemorvosok munkanaplója.

Hírdetés

A Kapás utcai rendelőintézet kartonozójában nyilván nem csak minket, hanem sokan másokat is érő meglepetés nyomán egy valamire mindenképpen rá kell jönnünk: van némi ellentmondás a „közszolgálati” hírközlő csatornákból az egészségügy szénájának rendbetételéről szóló mindennapos sikerpropaganda és a valóság között.

Időközben megtudtuk: a Kapás utcai rendelőintézet szemészetének három orvosa közül kettő már nyugdíjas, akik hetente egy-egy napra járnak be dolgozni. Az igazgatóság rendszeresen meghirdeti az orvosi állásokat, ám a fölajánlott fizetésért azokat senki nem kívánja betölteni. A kezdő és a kicsit gyakorlottabb szemorvosok inkább magánklinikákon műtik a zöld- és a szürkehályogot, vagy elmennek külföldre munkát vállalni.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »