Jól körülnézett a helyen, mielőtt sziklának vezette az utasszállítót

Jól körülnézett a helyen, mielőtt sziklának vezette az utasszállítót

Feltérképezhette a helyszínt a francia Alpokban a másodpilóta a Germanwings tragédiája előtt. Francia sajtóértesülések szerint Andreas Lubitz vitorlázó repülővel járta be a környéket, mielőtt a hegynek vezette a 150 utast szállító gépet. A Lufthansa utasonként 50 ezer euróig vagyis 15 millió forintig terjedő azonnali segélyt ajánlott fel az áldozatok hozzátartozóinak.

A kapitány hozzátartozói érkeznek a Germanwings – tragédia helyszínén felállított emlékhelyhez. A háttérben a francia Alpok hegycsúcsa, amelynek a másodpilóta nekivezette a 150 embert szállító gépet. A közeli katedrálisban szentmisét tartottak az áldozatok tiszteletére. A helybelieket is sokkolta a tragédia. „Épp úton voltam Dinny felé, amikor hallottam a rádióban, mi történt. Félre kellett állnom az autóval, annyira sokkolta dolog, hiszen a négy gyerekemből hárman épp egy német géppel repültek” – mondta Isabelle Pegnede.

Hírdetés

A mentális problémákkal küzdő másodpilóta, Andreas Lubitz francia sajtóértesülések szerint vitorlázó repülővel feltérképezte a helyszínt a légikatasztrófa előtt. Volt barátnője is arra gyanakszik, hogy eltervezhette a tettét: a 26 éves légikísérő egy német bulvárlapnak azt nyilatkozta, Lubitz korábban azt mondta neki, hogy egy napon valami olyat fog tenni, ami után mindenki emlékezni fog a nevére.

A mentőcsapatok már öt napja keresik a gép egyik fekete dobozának a memóriaegységét. Az áldozatok holttesteinek maradványát is próbálják összegyűjteni, de a kutatás lassan halad a meredek hegyoldalon. Nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy megtalálják a másodpilóta földi maradványait, hogy kiderüljön alkohol vagy kábítószer hatása alatt volt-e.

Közben Andreas Lubitz egyik ingatlanából zsákokban és dobozokban vitték el a rendőrök a bizonyítékokat. Rendőrségi információk szerint a lefoglalt iratokból kiderült, hogy régóta orvosi kezelés alatt állt, és egy a betegállományba helyezésről szóló, összetépett papírt is megtalálták, amely alapján nem is repülhetet volna kedden.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »