Jól kiosztották Dzsudzsákot és Tőzsért

Nagy László, korábbi válogatott labdarúgó szerint az Európa-bajnoki pótselejtezőn a norvég válogatottnak van nagyobb esélye. Az Újpest egykori olimpiai bajnok játékosa keményen bírálta a magyar csapat két oszlopos tagját, Dzsudzsák Balázst és Tőzsér Dánielt, és szót ejtett a hazai utánpótlásképzésről is.

„Ha reálisan nézzük az esélyeket, a norvégoknak hatvan százalékot adnék, nekünk negyvenet” – mondta Nagy László a Digi Sport Reggeli start című műsorában. Hozzátette: bízni kell abban, hogy a magyar csapat kijut az Eb-re, bár a két csapat játéktudása miatt ez kérdéses. A korábbi válogatott játékos szerint ha a selejtezők során kockáztattunk volna, már ott lennénk Franciaországban.

Nagy a válogatott két meghatározó tagjáról is elmondta véleményét. Dzsudzsák Balázst amióta távozott a holland PSV-től, nem látta jól játszani. Mint mondta: „Nem véletlen, hogy egyik klubból a másikba igazol, de nagyon jól csinálja, hiszen nemcsak az egyesületek járnak jól, hanem ő is.” Tőzsér Dánielről pedig az a véleménye, hogy alibifutballt játszik, ami nem elég a válogatott eredményes szerepléséhez.

Hírdetés

Az újpestiek legendája dicsérte a Ferencváros válogatottban szereplő futballistáit. A fiatal Nagy Ádámot szerinte hiba volt kihagyni a görögök elleni mérkőzésen, hiszen egy ilyen korban lévő játékos ha kell, le tud játszani kilencven percet a Feröer elleni mérkőzés után két nappal is. Böde Dánielről pedig azt mondta, olyan futballista, aki nagy teherbírású, és szüksége van rá a válogatottnak.

Utánpótlás

Nagy Lászlónak az utánpótlás képzésről is markáns véleménye van. Kifejtette, hogy nálunk a tehetségekből tehetségek maradnak, míg máshol futballistát nevelnek belőlük. Rámutatott arra, hogy külföldön komolyan veszik a kiválasztást, fontos tényező a játékosok mentalitása, és képzett edzők foglalkoznak a gyerekekkel. Idehaza más a helyzet: nem biztos, hogy a legjobb szakemberek készítik fel a fiatalokat, és lehet, hogy nem is akarnak odakerülni, mert nem fizetik meg őket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »