Jól értették a Tsíziót a galántai magyar gimnázium hagyományos bálján

Jól értették a Tsíziót a galántai magyar gimnázium hagyományos bálján

Megtartotta hagyományos iskolabálját a Galántai Kodály Zoltán Gimnázium. A több mint százötven vendéget az intézmény nagy múltra visszatekintő kultúrcsoportjai szórakoztatták.

A galántai magyar gimnázium hagyományos bálján reggel hatig szórakoztak a vendégek a Morvay Band zenéjére, a résztvevők beszámolói szerint a hangulat ezúttal is emelkedett volt. Az estélyen megjelent szülőket, közéleti képviselőket és illusztris vendégeket a szülői tanács elnöke, Borovszky László köszöntötte, aki elmondta, az ilyen események létrejötténél nagy szükség van a diákok, tanárok és szülők összefogására és szoros együttműködésére.

Hírdetés

A szülői szövetség a jótékonysági bál teljes bevételét a diákoknak, az iskola pedagógiai programjának megvalósítására ajánlotta fel, valamint hozzájárulnak a diákönkormányzat rendezvényeihez és az intézményben zajló tehetséggondozás gördülékennyé tételéhez is.

Marsall János, az iskola igazgatója beszédében kiemelte a magyar oktatás fontosságát, hangsúlyozta, annak ellenére, hogy sokan nehezen hisznek a magyar iskolákkal való érvényesülésben, a galántai Kodály Zoltán Gimnázium rengeteg neves embert, ismert művészt, politikust indított sikeres útjára az elmúlt évtizedekben. Az intézményt 2005 óta vezető igazgató köszönetet mondott Nagyszombat megyének azokért az anyagi támogatásokért, amelyeknek köszönhetően az épület épülni és megújulni tud.

A vendégeket a bálon az iskola kultúrcsoportjai: a Kacaj, a Tsízio és a bábcsoport szórakoztatták. A Tsízio, a gimnázium közismert diákszínpada nevében Gál Sára közölte a publikummal, hogy idén a diákszínpad egy könnyebb, zenés műfajba vág bele, színpadra viszik a Mamma mia! című sikerdarabot, egyedi koreográfiákkal, élő zenével fűszerezve. A bálozók ebből a vállalásból ismerhettek meg ízelítőt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »